Adoptivdatter: Woody Allen misbrugte mig da jeg var syv år

Dylan Farrow, der er Woody Allens adoptivdatter, beskylder den verdenskendte filmskaber for at have misbrugt hende. Woody Allen afviser anklagerne.

Woody Allen bliver igen beskyldt for at have misbrugt sin adoptivdatter. Han afviser dog anklagerne. (Foto: Thomas Samson © Scanpix)

I et åbent brev bragt i New York Times i går anklager Dylan Farrow sin adoptivfar, Woody Allen, for at have misbrugt hende, da hun var syv år gammel. Dermed er sagen endnu engang havnet på forsiden af diverse medier.

Det eventuelle misbrug skete ifølge adoptivdatteren, efter at Woody Allen og Mia Farrow sammen adopterede hende.

I brevet fortæller hun, at Woody Allen skulle have bragt hende op i et loftkammer i familiens hus, hvor Woody Allen skulle have misbrugt hende.

Lovede hende at blive filmstjerne i Paris

- Han talte til mig, mens han gjorde det og hviskede, at jeg var en god pige, at dette var vores hemmelighed og lovede mig, at vi skulle tage til Paris, og jeg ville blive en stjerne i hans film, skriver hun blandt andet i brevet.

Hun kommer dog ikke ind på, hvad der konkret skrevet i loftsrummet. Men hun fortæller, at Woody Allen lige så lang tid, hun husker, har gjort ting mod hende, som hun ikke brød sig om. Eksempelvis fortæller hun, at Woody Allen tvang hende med i seng, og at han skulle have placeret sit hoved på hendes nøgne skød.

Allen afviser anklagerne

Dylan Farrows påstande bliver dog blankt afvist af Woody Allen selv. Ifølge CNN skriver filminstruktøren i en meddelelse, at der er tale om en løgn.

Allerede i 1992 blev sagen kendt i offentligheden, i forbindelse med at Woody Allen fik et forhold til Mia Farrows anden adoptivdatter Soon-Yi Previn, skriver The Guardian. Politiet undersøgte dengang anklagerne, men myndighederne valgte at droppe sagen.

- Dengang var der en grundig undersøgelse, der blev foretaget af uafhængige eksperter. De konkluderede, at der ikke var beviser for nogen krænkelser, at Dylan Farrow havde en manglende evne til at skelne mellem fantasi og virkelighed, og at hun muligvis var blevet instrueret i at fortælle historien af Mia Farrow, siger Leslee Dart, der repræsenterer Woody Allen.

Ifølge CNN har statsanklageren sagt, at han mente, der var grund til at arrestere Allen, men dengang endte sagen med, at han alligevel ikke blev anklaget.