Æres Bodil til Bent Fabricius-Bjerre

Manden bag det kendte Olsenbanden-tema, Bent Fabricius-Bjerre, hædres med Æres Bodil.

Den 88-årige komponist af blandt andet temaet til Matador og Olsen Banden modtager en Æres Bodil for sit arbejde i dansk film. (© Scanpix)

Han er manden bag dansk filmhistories vel mest kendte melodier, som for eksempel kendingsmelodien fra Olsenbanden og temaet fra tv-serien Matador.

Lørdag den 16. marts hyldes den 88-årige Bent Fabricius-Bjerre af den forsamlede danske filmverden.

Det sker når han på scenen på Bremen Teater for overrakt årets Æres Bodil, der uddeles af de danske filmjournalister.

Vigtig for film i en menneskealder

- I en menneskealder, nej I to-tre menneskealdre, har Bent Fabricius-Bjerre gjort sange og soundtracks i dansk film mere muntre. Om så det har været i Forelsket i København, Jeg er sgu min egen, Olsen-Banden eller Blinkende lygter.

Det siger formanden for filmmedarbejderforeningen, Jacob Wendt Jensen.

- Filmkomponisten har fabrikationen af den letflydende melodi i sin magt, og han har om nogen fortjent en Æres Bodil efter i seks årtier at have bidraget flittigt til sangskatten i dansk films historie, siger han.

Har vundet en Grammy

Bent Fabricius-Bjerre er uddannet pianist ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1946 og har de sidste mere end 60 år haft succes som komponist og pianist inden for både musik, film og TV.

I 1962 fik han sit internationale gennembrud og vandt en amerikansk Grammy.

Bent Fabricius-Bjerre har komponeret musik til næsten 100 film i alt, skrevet musik til en lang række TV-seriesucceser og har desuden komponeret balletmusik for Det Kgl. Teater og flere musicals.

/ritzau/

Facebook
Twitter