Æv! Disse serier skuffede fælt i 2018

DR's serieekspert er ikke sur på 'Westworld' og de andre serier, der ikke leverede. Bare skuffet, fordi forventningerne var så høje. Hvad synes du?

Anden sæson af tidens måske mest ambitiøse serie, science fiction-thrilleren 'Westworld', skuffede ifølge Frederik Dirks Gottlieb.(Foto: HBO Nordic)

Vi befinder os i frodigt serielandskab med masser af lyspunkter.

Men hvis der er lyspunkter, må der også være skuffelser.

Disse fem nominerede skuffelser er ikke nødvendigvis dårlige serier, men desværre formåede de ikke at leve op til de tårnhøje forventninger, mange af os lå inde med.

Det er vigtigt at være en smule kritisk og turde hoppe af en serie, da der er for meget godt seriestof derude, til at skulle se både nye og gamle serier, der føles som ugideligt pligtstof.

Hjælp os med at finde årets serieskuffelse, så vi i stedet kan bruge vores krudt på alt det gode, solide indhold, der er derude.

OBS: Du stemmer nederst i artiklen.

1

Disenchantment

(© Netflix)

'The Simpsons' er nok et af de mest genkendelige tv-brands nogensinde. Serien, der lige nu kører på ikke mindre end 30. sæson, banede vejen for den bølge af animerede komedieserier, vi i dag tager for givet.

Derfor var det var under stor bevågenhed, at bagmanden bag 'The Simpsons' (og 'Futurama'), Matt Groening, endelig ville lancere en ny animationsserie. Og endda i samarbejde med streamingtjenesten Netflix.

I eventyrserien 'Disenchantment' følger vi Prinsesse Tiabeanies liv i middelalderen, hvor hun kæmper mod et arrangeret ægteskab, fordomme om prinsesser og onde, overnaturlige kræfter sammen med hendes sjove side-kick, nissen Elfo.

Idéen om en mere sammenhængende historie med lidt mere kød på benene end 'The Simpsons' er i udgangspunktet kærkommen, men desværre føles 'Disenchantment' som en klichefyldt eventyrfortælling, hvor de helt store grin udeblev.

'Disenchantment' er bestemt ikke en frygtelig serie, men man må forvente bedre fra manden bag 'The Simpsons.'

'Disenchantment' kan ses på Netflix.

2

Westworld 2

(© HBO Nordic)

Tidens måske mest ambitiøse serie må være science fiction-thrilleren 'Westworld', hvor vi, i en fremtidig western-forlystelsespark, fyldt med menneskelignende robotter, mod betaling kan udleve et mere spændende liv end det, som hverdagen har at tilbyde.

Her er det tilladt at skyde en bandit, forelske sig i byens smukkeste pige, eller få afløb for alle de indre dæmoner, man slæber rundt på.

Det er en uhyre interessant præmis for en tv-serie, men så ambitiøst et set-up forpligter i den grad.

Selvom jeg stadig har høje forhåbninger til serien, så tabte skaberne bolden på gulvet her i anden sæson, hvor alt, hvad de nøje formåede at bygge op i den fantastiske første sæson, blev flået fra hinanden af alt for mange plot-tråde, karakterer der handler ulogisk og mangel på følelsesmæssig investering.

Der kan stadig blive rettet op på dette, for alle ingredienserne til en fantastisk serie er der, de skal bare blandes på den rigtige måde.

Både første og anden sæson af Westworld kan ses på HBO Nordic.

3

Here and Now

(© HBO Nordic)

Seriegeniet Alan Ball er blandt andet hjernen bag hvad der betragtes som en af verdens bedste serier nogensinde, 'Six Feet Under'.

Så der var gigantiske forventninger, da det blev meldt ud, at han endnu en gang havde kastet sig over et ambitiøst familiedrama med udgangspunktet i en multikulturel familie med Tim Robbins og Holly Hunter i hovedrollerne som forældre.

Det lød næsten for godt til at være sandt, for ud over et par sjove scener hist og her og en prisværdig ambition om at vise livet som minoritet i USA, så er der ikke ret meget pænt at sige om 'Here and Now', der allerede er blevet stoppet efter kun denne ene sæson.

'Here and now' kan ses på HBO Nordic.

4

Kidding

(Foto: Erica Parise © Showtime/HBO Nordic)

Jim Carrey er og bliver 90’ernes helt store superstjerne. For folk som mig der er vokset op med hans komik og kultklassikere såsom 'Dum og Dummere', 'Ace Ventura' og 'The Truman Show', er det altid en stor begivenhed, når Carrey kaster sig over nye projekter.

De seneste år har det dog hovedsageligt været de sørgmodige og triste karakterer, som han har portrætteret, hvilket han som regel ynder at gøre med bravur.

I 'Kidding', der omhandler en dybt deprimeret børne-tv-vært, tenderer det dog til at kamme over i hvad der i al sin visuelle finurlighed føles som den mest triste børnefilm, der nogensinde er skabt. Det er svært at se hvem, der er publikummet til 'Kidding', og selvom det absolut ikke er en decideret dårlig serie, så tror jeg, vi er flere, der savner at se Jim Carrey smile en smule.

'Kidding' kan ses på HBO Nordic.

Facebook
Twitter