Afroamerikanere elsker Tarantinos slavefilm

Tarantinos nye film ”Django Unchained” har vist sig populær blandt afroamerikanske biografgængere trods dens kontroversielle tilgang til slavetiden.

Tarantinos nye film ”Django Unchained” har vist sig populær blandt afroamerikanske biografgængere trods dens kontroversielle tilgang til slavetiden.

N-ordet bliver brugt over 100 gange i Quentin Tarantinos nye spagettiwestern om slavetiden.

Alligevel er det et overtal af afroamerikanere, som fylder de amerikanske biografer, når "Django Unchained" ruller over lærredet, skriver hollywoodreporter.com.

Kritik fra Spike Lee

I "Django Unchained" spiller Jamie Foxx en fri slave, der slår sig sammen med en tysk lejemorder (Christoph Waltz) for at befri sin kone fra den nådesløse plantageejer Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).

Og da filmen havde amerikansk premiere juledag, udgjorde afroamerikanere 42 procent af publikummet, selvom den voldsomme brug af N-ordet har medført kritik fra blandt andre den afroamerikanske filmskaber Spike Lee.

- Amerikansk slaveri var ikke en Sergio Leone spagettiwestern. Det var holocaust. Mine forfædre er slaver. Stjålet fra Afrika. Jeg vil ære dem, har Spike Lee tweetet.

Ingen racistiske undertoner

Filminstruktør Antoine Fuqua har derimod udtalt, at han ikke kunne forestille sig, at der ligger nogle racistiske intentioner bag filmen, og tilføjer:

- Jeg er gode venner med Jamie Foxx, og han ville ikke have noget at gøre med en film med racistiske undertoner, siger Antoine Fuqua til hollywoodreporter.

Og han kritiserer Spike Lee for de offentlige Twitterposts:

- Det er bare ikke den måde, man gør ting på. Hvis du er uenig med en kollegas arbejde, så ringer du til ham, inviterer ham på kaffe og taler om det. Du kritiserer ham ikke offentligt.

Tarantino: Virkeligheden er altid værre end film

Quentin Tarantino selv har ikke kommenteret debatten, men har ifølge The Guardian tidligere udtalt:

- Vi ved alle sammen, at slaveriet var inhumant. Men efter du researcher, er det ikke blot historisk fakta - du kan mærke det i dine knogler. Det gør dig vred, og du vil gerne gøre noget ved det … Lige meget, hvor slemt noget virker i en film, er der altid sket noget endnu værre lort i virkeligheden.

Facebook
Twitter