Alec Baldwin om skudulykke under filmoptagelse: 'Hun var min ven'

Filmfotografen, som Alec Baldwin skød og dræbte i en ulykke, var en ven, siger skuespilleren.

Alec Baldwin og filmholdet var ved at filme en scene til westernfilmen "Rust". Produktionen af filmen vil ikke blive genoptaget. (Foto: ANGELA WEISS © Ritzau Scanpix)

Rettelse: Ved en fejl stod der i underteksten, at Alec Baldwin havde omtalt filmfotografen som 'familie', men dette er ændret til 'ven'. Derudover stod der, at skuespilleren udtalte sig til TMZ, men det korrekte er, at det er en video bragt af TMZ.

Skuespilleren Alec Baldwin siger, at skudulykken, hvor han ved en fejl skød og dræbte filmfotografen Halyna Hutchins, kun sker "én ud af en billion gange".

Det viser en video bragt af det amerikanske medie TMZ.

- Der sker af og til uheld på filmset, men ikke som dette, siger han.

Han har tidligere udtrykt sorg på det sociale medie Twitter, og han har skrevet, at han arbejder sammen med politiet for at få opklaret hændelsen.

- Hun var min ven, siger Alec Baldwin.

- Vi var en meget meget velsmurt maskine, som var ved at lave en film, og så skete denne forfærdelige hændelse.

Udtalelsen fra Alec Baldwin er den første til kamera siden ulykken og blev givet, da paparazzi-fotografer fulgte efter skuespilleren og hans familie. Derfor gav han dem lov til at stille et par spørgsmål mod, at de lod familien være.

Uheldet skete, da Baldwin og filmholdet var ved at filme en scene til westernfilmen "Rust". Også filminstruktør Joel Souza blev ramt af skud, men han overlevede.

Her ses kirken i Santa Fe i delstaten New Mexico, hvor dødsulykken fandt sted. (© Scanpix)

Skarpt våben

Holdet skulle til at filme en skydescene. Baldwin fik overrakt en Colt-revolver af en assisterende instruktør - med klar besked om, at våbnet ikke var ladt med skarp ammunition. Våbnet var "koldt", fik han at vide.

Den 63-årige skuespiller trak revolveren og sigtede den mod kameraet.

Da lød, hvad er blevet beskrevet som et enormt smæld. Joel Souza har tidligere beskrevet, at han svagt erindrer, at Halyna Hutchins klagede over sin mave og greb om sit mellemgulv.

Halyna Hutchins er siden hendes død flere gange blevet mindet siden sin død. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)

Det står endnu ikke klart, hvor mange skud der blev affyret. Ifølge en fagforening i Hollywood var der tale om et enkelt skarpt skud.

Optagelserne af filmen, der har været i gang siden 6. oktober, blev øjeblikkeligt standset efter ulykken, og Baldwin oplyser lørdag til TMZ, at produktionen af filmen ikke vil blive genoptaget.

/ritzau/Reuters

FacebookTwitter