Amerikanske politikere føler sig snydt af kendt komiker i nyt satireshow: Han er ond og syg

Sacha Baron Cohen – manden bag Borat – er tilbage med satireshowet ’Who is America’, hvor flere våbenglade amerikanere står for skud.

Den britiske komiker Sacha Baron Cohen tager temperaturen på USA efter Trump i nyt satireshow, men ikke alle er vilde med det. (© HBO Nordic)

Satireshowet ’Who is America’ skaber debat i USA, efter flere politikere er blevet interviewet til programmet, der har den britiske komiker Sacha Baron Cohen som vært.

I går udkom første afsnit af serien, hvor briten, som mest er kendt for sin figur Borat, blandt andet var udklædt som den israelske anti-terrorekspert Erran Morad. (Se klip fra udsendelsen på Youtube ved at klikke på linket)

Her forsøger han blandt andet at give børnehavebørn helt ned til tre år mulighed for at bære våben ved blandt andet at give våbenkursus i børnehaverne. Derfor får komikeren en fortaler for lempeligere våbenrettigheder i USA til at lave en instruktionsvideo rettet mod treårige med pistoler og maskingeværer.

Småbørn gør det bare

- Småbørn er ikke blevet påvirket af fake news eller homoseksualitet. De ved ikke, om det er politisk korrekt at skyde en forrykt angriber. De gør det bare, siger formanden for lobbyorganisationen Gun Owners of America, Larry Pratt, i udsendelsen.

Bagefter taler den fiktive person Erran Morad med flere republikanske politikere som blandt andre Joe Wilson, der sidder i Kongressen for staten South Carolina.

- En treårig kan ikke forsvare sig selv mod et angreb ved at smide et Hello Kitty-penalhus mod angriberen. Forfatningens fædre satte ingen aldersgrænse på loven, siger politikeren og henviser til den amerikanske ret til at bære våben.

(© HBO Nordic)

Det tidligere republikanske medlem af Kongressen, Joe Walsh, roser også det fiktive børnehavekursus, hvor børn skal lære at bruge både pistoler og semiautomatiske våben.

Også demokraten Bernie Sanders sidder i første afsnit overfor Sacha Baron Cohen i et interview om bl.a. Obamacare, og i et andet afsnit er det Alaskas tidligere guvernør Sarah Palin, der mødes med komikeren.

Sarah Palin: Han er ond og syg

Flere af de medvirkede tidligere og nuværende politikere har allerede lagt sig fladt ned og erkendt, at de er blevet ført bag lyset.

Sarah Palin omtalte allerede for en lille uge siden, at hun og hendes datter havde medvirket i et program, der skulle hylde amerikanske krigsveteraner. Til den lejlighed var komikeren udklædt som krigsveteran og kørestolsbruger, men i stedet ender han med at gøre grin med dem.

- Jep, vi blev narret. Du fik mig, Sacha. Har du det bedre nu, spørger hun og kalder ham derefter ond og syg.

- Hvordan tillader du dig at håne dem, der har kæmpet og tjent vores land, skriver Sarah Palin om Sacha Baron Cohen.

Joe Walsh har også måttet til tasterne for at tage afstand fra sine udtalelser.

- Sacha Baron Cohen fik mig. Går jeg ind for, at børnehavebørn skal være bevæbnede? Nej, skriver han.

Sacha Baron Cohen har på Twitter under navnet Dr. Billy Wayne Ruddick skrevet, at han aldrig har sagt, at han var krigsveteran. Derimod var hans karakter i tjeneste som postbud og har kun kæmpet for sit land én gang - hvilket skete, da han skød en mexicaner, som bevægede sig ind på hans ejendom.

Who is America’ kan ses på streamingtjenesten HBO Nordic.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter