'Anden' jokede med kronprinsen: Bare han ikke krummede tæer

Standupkomikeren hyldede kronprinsen med en sjov optræden under aftenens show.

Standupkomiker Anders 'Anden' Matthesen havde egentlig intention om at deltage i kronprinsens royale løb i sidste uge, men noget kom pludselig i vejen.

- Det var en meget stor brunsviger. Sådan er vi jo så forskellige…

Og forskellen mellem komikeren og kronprins Frederik var netop et af emnerne, da Anders Matthesen søndag aften var med til at fejre kronprinsens 50 års fødselsdag i Royal Arena.

Det var første gang, at den populære komiker optrådte for den kongelige familie, så det var ikke uden hjertet i halsen, fortalte komikeren inden, han gik på scenen.

- Det, jeg kunne være urolig for, er, at jeg kommer til at lave noget, han ikke kan lide. Ikke sådan, at 'åh nej, nu bliver kongen utilfreds med mig', men mere, at det jo er en fødselsdag, så det skal være festligt. Så hvis han nu sidder og krummer tæer og ikke synes, at det er rart, så er det det sidste, der er hensigten.

Kronprinsen er også helt almindelig

Der blev dog grinet med oppe fra den kongelige række i Royal Arena.

Hvordan er forskellen på at lave standup for almindelige mennesker og den kongelige familie?

- Der er 12.000 almindelige mennesker i Royal Arena i aften, og jeg tænker også, at kronprins Frederik er helt almindelig. Han sidder bare med lys på og skal opføre sig lidt anderledes end os andre. Det er en folkelig aften og ikke for VIP’s – det er fest, og alle er glade, så det er de bedste betingelser.

Anders Matthesens optræden indeholdt derfor heller ikke en 'kærlig sviner' til kronprinsen.

- Jeg har ikke engang lyst til at svine ham, fordi jeg synes, at han er så sympatisk. Så ikke engang for sjov har jeg lyst til at give ham noget røg, siger Anders Matthesen, der selv har mødt kronprinsen 'til et kunstnerbal engang'.

Kronprinsfamilien havde en festlig aften i Royal Arena. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

Stjal sig til kig på kronprinsen

Efter showet var det en tilfreds komiker, der gik af scenen og hurtigt skulle have en kop kaffe.

- Jeg kunne godt se, at han grinede på visse tidspunkter. Jeg prøvede at kigge lidt rundt, men jeg prøvede at stjæle mig til et par kig op på ham, og det virkede, som om han godt kunne tage det, siger Anders Matthesen.

Var du da nervøs?

- Ja, det var jeg, og jeg havde for en gang skyld skrevet noget ned – det er meget sjældent, at jeg gør det. Jeg havde lavet en lille liste, hvis nu klappen skulle gå ned. Jeg skal lige se, om jeg har glemt noget – næh, det gjorde jeg ikke, siger komikeren tilfreds.

Du kan se, hvordan ’Anden’ fik kronprinsen og hans familie til at grine i videoen øverst.

Facebook
Twitter