Anden sæson af ’Arvingerne’ kom godt fra start

Over 1,58 million seere plejede deres nytårstømmermænd med premieren på anden sæson af DR’s dramaserie om familiefejden på Grønnegaarden. Seertallet kan dog ikke slå første sæson af 'Arvingerne'.

Arvingerne II
'Arvingerne' slog ikke sit eget seertal for seriens første sæson, men trak alligevel over 1.5 millioner seere til skærmen torsdag aften. (Foto: Fotograf Per Arnesen © dr)

Der er nok af tilbud til tømmermandsramte danskere, der tilbringer nytårsdag på sofaen med fjernbetjeningen inde for rækkevidde.

Men for mange danskere stod torsdagen ikke bare på fastfood og cola – den stod også på familiefejde på DR1.

Hele 1,58 millioner seere kiggede med, da DR torsdag aften sendte første afsnit af den nye sæson af den anmelderroste dramaserie ’Arvingerne’. Det viser friske tal fra Gallup. Dermed lægger serien sig pænt foran en række andre DR-serier seermæssigt.

Kampen mod sig selv

Til gengæld kan seertallet ikke slå seriens egen entre på kanalen sidste år, hvor ’Arvingerne’ i øvrigt også fik premiere nytårsdag.

Dengang havde knap 1,8 millioner tændt for serien om familiefejden på Grønnegaarden, og første sæson landede da også på 1,7 millioner seere i gennemsnit per afsnit.

Seerandelen er også lidt mindre i år – 55 procent af samtlige tv-seere så ’Arvingerne’ torsdag aften, mens seriens første sæson satte sig solidt i de danske stuer med en seerandel på hele 61 procent.

Til gengæld lægger den nye omgang af ’Arvingerne’ sig pænt i forhold til en række andre DR-dramaserier.

For eksempel lå det gennemsnitlige seertal for sidste sæson af 'Borgen' på knap 1,47 millioner, mens anden sæson af serier som ’Livvagterne’ og ’Lykke’ fik henholdsvis 1,45 og 1,43 millioner seere.

Udlandet ser også med

Også i udlandet har ’Arvingerne’ mulighed for at skaffe sig flere fans. Første sæson af serien er solgt til over 40 lande, og en række lande har allerede købt rettighederne til at vise anden sæson.

Det gælder blandt andre store markeder som Brasilien og Storbritannien, der i forvejen har givet godt med opmærksomhed til DR-dramaserier som ’Forbrydelsen’ og ’Borgen’.

Næste afsnit af ’Arvingerne’ er allerede tilbage i de vante dramarammer søndag klokken 20.