Anmeldelse: Beklager at lyde som en kultursnob, men ...

TV-serien 'Entourage' er blevet til en selvfed drengerøvsfilm, der svælger i Los Angeles' glamour.

(Foto: Claudette Barius © (c) 2014 Warner Bros. Entertainment Inc.)

Det her må simpelthen være en verdensrekord.

Den kan formentlig ikke optages i Guinness rekordbog, men sjældent har en film trængt så langt op i sig selv.

Sjældent har en film nydt sit eget selskab så meget, svælget så meget i sin egen lækkerhed, dvælet ved sin egen glæde ved den verden, den foregår i.

Er du tovlig, mand!

Flere filmfolk har forsøgt at spidde den amerikanske filmverden og vise falskheden og hulheden bag stjernerne, glamouren og medierne.

Billy Wilder forsøgte i ’Sunset Boulevard’, Robert Altman i ’The Player’ og inden for de seneste år har både David Cronenberg, Alejandro Gonzalez Inãrritú og Terrence Malick prøvet at pille glansen af filmverdenen i ’Maps to the Stars’, ’Birdman’ og ’Knight of Cups’.

Den slags eftertænksomme planer har instruktøren og forfatteren Doug Ellin slet ikke med sin ’Entourage’. Er du tovlig, mand! Ellin og ’Entourage’ ELSKER det tomme rum bag Los Angeles’ filmverden!

Hvad er federe end solen, svømmebassinerne, festerne, dullerne, drinksene? Hvad er sejere end stjernerne, der bare er stjerner, selvom ingen kan huske hvad de har været med i?

Hvad er mere i orden end en rig filmproducer, der ikke ved end skid om noget, men ved hvordan man tjener penge så man kan banke en fest med villige piger og coke og selvlysende drinks op i en stor villa på en bakketop?

Fra fest til fest, fra model til model

Siden 2004 og gennem 8 sæsoner har tv-serien ’Entourage’ dyrket den verden uhæmmet.

Idéen til serien stammer fra skuespilleren og popstjernen Mark Wahlberg, der slæbte sine venner med sig så de kunne hænge ud sammen med ham da han hustlede sig vej gennem LA i 1990’erne.

De blev hans entourage, hans slæng, præcis ligesom stjernen Vincent Chase har tre venner på slæb i ’Entourage’ mens han går fra rolle til rolle, fra fest til fest, fra model til model.

Det er fantasien om LA som stedet, hvor berømmelsen, pengene og vaginaerne kommer væltende i hovedet på én hvis man hænger længe nok ud ved poolen.

’Når én kusse lukker sig, er der en anden, der åbner sig’, som en af gutterne guddødeme siger til sin megakammersjukven, der er på vej gennem en skilsmisse.

Tårnhøjt budget til modeller

Og sådan tuller de rundt, Vincent, Drama, E og Turtle, mens Vince får lov at instruere sin første film og deres producerven Ari slås med pengemændene for at gøre filmen færdig. Men egentlig er det skideligegyldigt hvilken minimal handling, der binder ’Entourage’ sammen.

Det vigtigste er vitserne mellem gutterne, fornemmelsen af at alle kan få lov at se supercool ud på vej op ad en rød løber i slowmotion og at hver eneste fucking scene i filmen åbner med to duller i høje hæle og lårkort, der spankulerer forbi kameraet.

Budgettet til modeller MÅ have været tårnhøjt.

Jeremy Piven er klart filmens stærkeste aktiv som den koleriske jødiske producer Ari, der skyder med politisk ukorrekt til højre og venstre.

Kevin Dillon har også et par morsomme øjeblikke som Drama, men derudover fungerer ’Entourage’ mest som en lang række af afdankede stjerner og wannebees og reelle stjerner som Mark Wahlberg, Jessica Alba, Pharell Williams og Liam Neeson, der hver har 10 sekunder til at kaste stjernestøv og sige underligt uinteressante replikker.

’Entourage’ indeholder intet af den fantasifulde selvironi, vi kender fra lignende projekter som ’Klovn’ eller undergangskomedien ’This is the End’.

Hollywoods mest selvtilfredse selvbillede

Beklager at lyde som en ormstukken kultursnob, men filmudgaven af ’Entourage’ er manna for reality-generationen, fuld af fantasier om det lette liv blandt kendisser, konstant i selvsving over sin egen glæde ved at leve fantastisk uden at røre en finger.

TV-serien ’Entourage’ fungerede bedre i de korte og mere stramt fortalte episoder, men i filmudgaven MÅ ’Entourage’ sætte rekord i at svimle over sig selv, i at dyrke at den dyrker Los Angeles og Hollywoods mest selvtilfredse selvbillede.

'Entourage' er i de danske biografer fra den 18. juni