Anmelder efter sæsonafslutning: ’Bedrag II’ skulle aldrig have været lavet

Anden sæson af DR1’s søndagsdramaserie ’Bedrag’ skuffer anmelderne. En af dem sammenligner den med en vingeskudt gråand, der faldt til jorden.

’Bedrag II’ vil gå over i tv-historien som en bagatel, mener en af anmelderne. (Foto: © Lars Reinholdt, dr)

Bankfolk i faconsyet tøj, snyd for millioner og angreb på den danske krone. Finansverden er ikke en nem partner, når DR1 skal lave underholdende søndagsdrama.

Sådan lyder det fra flere anmeldere, dagen efter sidste afsnit af ’Bedrag II’ blev vist i går aftes. Langt de fleste aviser giver serien tre stjerner og roser tekniske dele som fotografering og design. Men handlingen får altså en verbal kindhest.

Kun BT svinger sig op på en karakter over middel.

Berlingske: ’Bedrag II’ skulle aldrig have været lavet

- Til trods for de mange finanstekniske referencer virkede den (sæsonen, red.) aldrig som noget, der havde med virkeligheden at gøre, hverken når vi befandt os i bankernes iskolde mausoleer eller hos bagmandspolitiet, siger Berlingskes anmelder Jakob Steen Olsen.

Overskriften på hans anmeldelse lyder: 'Farvel til den sæson af 'Bedrag', som aldrig skulle have være lavet'.

- I det hele taget må man bare sige, at det, DR kalder ”den dobbelte historie” – vi vil gerne lave underholdning, men det skal sige noget om samfundet – ærligt talt bliver lidt metaltræt i denne omgang, siger han og giver afsnit ti af bedrag tre stjerner.

Ekstra Bladet: Historierne var ikke stærke nok

- Anden sæson af ’Bedrag’ forstærker indtrykket af, at DR’s dramaafdeling er løbet tør for visioner.

- Det så mest ud, som om man udmærket var klar over, at ingen af historierne var stærke nok til at bære sig selv, men hvis man nu bare blandede dem mere eller mindre skånsomt sammen, var der nok ikke nogen, der opdagede det. Ej heller de utallige huller og usandsynligheder undervejs, skriver Ekstra Bladets Henrik Queitsch og giver tre stjerner.

Politiken: Faldt til jorden og en vingeskudt and

- Anden sæson af dramaserien ’Bedrag’ snublede allerede i begyndelsen og fandt aldrig rigtig sine ben igen.

- Som helhed betragtet falder anden sæson til jorden som en vingeskudt gråand. Den var for længe om at komme i gang. Havde alt, alt for mange svinkeærinder, hvorfor man aldrig rigtig blev engageret i hovedhandlingen.

- Ikke desto mindre har det været moderat fornøjeligt at følge persongalleriets op- og nedture i de ti afsnit. Visse steder var det faktisk seriøst spændende og jo hele tiden med noget at glæde sig over visuelt og auditivt. Men i det store hele må man sige, at ’Bedrag II’ vil gå over i tv-historien som en bagatel, et ambitiøst, men fejlslagent forsøg på at producere kapitalismekritisk underholdning, skriver Politikens Henrik Palle og giver tre hjerter.

Jyllands-Posten: Det ender håbløst

- Alle er blevet eller har bedraget. Faktisk er det hele noget lort. Og man fristes til at sige det samme om anden sæson, men det ville være alt for letkøbt, siger Jyllands-Postens anmelder Nanna Frank Rasmussen.

- ’Bedrag II’ har budt på mod og ambitioner, godt skuespil og professionelle fagfolk, der har forstået at filme og set-designe bravt. Men der har været noget galt med udviklingen af karaktererne; Alf og Kristina har været de eneste, man har kunnet holde af, men de har spillet en birolle, siger hun og giver sæsonafslutningsepisoden tre stjerner.

BT: ’En værdig afslutning’

- Det er altid svært at sige farvel til en serie, man har fulgt igennem et helt år. Og når det er gjort med stil og kvalitet, så bliver afskeden kun endnu sværere, siger BT’s anmelder Henning Høeg.

- Trods enkelte svage perioder fortsatte 'Bedrag II' således flot den imponerende DR-tradition, der har gjort Danmark til ét af verdens førende tv-lande. Jeppe Gjervig Grams serie er allerede blevet solgt til snesevis af andre tv-nationer. Og personligt håber jeg på en tredje sæson. Så i stedet for farvel, skal vi ikke bare sige på gensyn, siger han og kvitterer med fire stjerner.