Anmelder giver hug til ny Susanne Bier-film: Mere intetsigende end dårlig

Susanne Biers længe ventede film 'Serena' havde verdenspremiere mandag. Men trods lang tids arbejde er flere anmeldere ikke imponerede.

Filmen 'Serena' havde sin længe ventede verdenspremiere på London Film Festival mandag, men blev mødt af overvejende lunkne anmeldelser. (Foto: Stuart Wilson)

Den oscarvindende instruktør Susanne Biers film 'Serena' har været længe undervejs, og mandag havde den så endelig verdenspremiere på London Film Festival.

Filmen foregår i 1929 i North Carolina, og hovedrollerne er Bradley Cooper og Jennifer Lawrence som ægteparret George og Serena Pemberton. Deres forhold kommer i modvind, da Serena opdager, at hun ikke kan få børn.

Men på trods af det stjernespækkede skuespillerhold er filmens første anmeldelser ikke overvejende positive.

Hverken god eller dårlig nok

Ifølge Charlie Lyne, der anmelder for The Vulture, er filmen hverken god eller dårlig nok til at være interessant.

- Det er det grundlæggende problem med 'Serena': intet i filmen er værdigt til hverken beundring eller harme, skriver han.

Både Jennifer Lawrence og Bradley Cooper roses dog for deres skuespilpræstationer i filmen af anmelderen. De to spiller deres roller glimrende, og deres partnerskab på lærredet er stadig godt efter hans mening, men så har han heller ikke mere pænt at sige om filmen.

- Det her er en film fyldt med ubemærkelsesværdige kompromisser, den slags der resulterer i en film, der er mere intetsigende end dårlig, skriver han.

Klichéfyldt og klodset

Heller ikke The Hollywood Reporter hylder 'Serena'.

- 'Serena' har en hovedfejl: Det er svært at tro på et eneste ord af den, skriver Hollywood Reporters anmelder, Stephen Dalton, og kritiserer karaktererne, for at være umulige at holde af.

Ifølge ham fungerer det ikke mellem Lawrence og Cooper i filmen, fordi de passionerede følelser mellem Serena og George føles skrøbelige og forcerede på trods af de to skuespilleres tidligere velfungerende kemi.

Dog mener han ikke, at det er de to stjerneskuespillere, der skal bebrejdes for, hvad han kalder "en halvfærdig udflugt ind i retro-noir romance". For både Lawrence og Cooper tilføjer mere dybde til de to elskende, end karakterne egentlig fortjener.

Det meste af skylden, mener Dalton, ligger hos Christopher Kyle, fordi hans manuskript er fyldt med klichéer og klodsede forsøg på skjulte budskaber.

En smule ros

Men der er ikke kun ris til 'Serena'. Variety's anmelder Guy Lodge er i modsætning til de andre mere positivt indstillet over for filmen.

- Med genforeningen af Jennifer Lawrence og Bradley Cooper bliver Susanne Biers længeventede periodefilm en overbevisende problematisk anti-romance, skriver han.

For han mener helt bestemt, at kemien mellem de to skuespillere kommer tydeligt til udtryk i filmen og roser dem for deres skuespilspræstationer.

Filmen 'Serena' har dansk biografpremiere den 27. november. Du kan se traileren for filmen nedenfor.

https://www.youtube.com/watch?v=ngRSuZbJ7a0

FacebookTwitter