Anmelder: Pilou Asbæk i 'Game of Thrones' ligner noget fra et modeshow

Den danske skuespiller imponerer anmelderne med sin rolle i 'Game of Thrones'. Også hans udseende i sæsonpremieren har fået omtale.

Pilou Asbæk gentager sin rolle som Euron Greyjoy i den nye sæson af 'Game of Thrones'. Her ses han dog til en filmpremiere tidligere i år. (Foto: Mike Segar © Scanpix)

Lad os få svesken på disken med det samme: Der vil forekomme mindre spoilere i denne artikel.

Så vil du ikke vide noget som helst om det nyeste afsnit af ’Game of Trones’, før du selv får det set, må du hellere stoppe din læsning her.

Det er dog ikke nyt for fans af den populære HBO-serie, der havde premiere i nat, at Pilou Asbæk har rollen som Euron Greyjoy. Danskeren dukkede nemlig op allerede i forrige sæson.

Og han får positive ord med på vejen, blandt andet af New York Times’ anmelder:

- Hans Euron kan vise sig at blive en sjov skurk, skriver anmelderen.

Også Hollywood Reporters anmelder ser potentiale i danskerens rolle og sammenligner ham med en legendarisk Hollywood-skuespiller:

- Jeg havde ikke rigtig dannet mig en mening om Pilou Asbæk som Euron Greyjoy, men han fik det bedste ud af sin scene i premieren og lignede en Errol Flynn-eventyrer, sandsynligvis bare en ond en af slagsen.

På vej til Westeros modeuge?

Hos den britiske avis The Independent har man dog et lidt andet fokus på den danske skuespiller.

Her bed man – ligesom en række brugere på Twitter – særligt mærke i Pilou Asbæks nyklippede hår, trimmede skæg og moderne tøjstil.

Han ligner en, der er på vej til Westeros’ modeuge, skriver avisens kulturredaktør Christopher Hooton:

- Euron Greyjoy var et overraskende samtaleemne efter det første afsnit af sæson syv med et look, der passer bedre ind på en catwalk i det 21. århundrede end i en middelalderlig tronesal.

Popstjerne har gæsterolle

Et andet samtaleemne efter første afsnit er sangeren og hitmageren Ed Sheerans lille, musikalske gæsterolle.

Hans visit i serien blev annonceret tidligere i år, så det er ikke en overraskelse. At han allerede er med i første afsnit af den nye sæson havde de færreste dog nok regnet med.

Hvad hans rolle helt præcist er, skal vi ikke dvæle ved her, men fans af sangeren bag hits som ’Shape of You’ og ’Thinking Out Loud’ er dog med i mere end få sekunder.

Ed Sheeran spiller i første nye afsnit kortvarig sammen med skuespillerinden Maisie Williams, der er fan af sangeren. Her ses han under en optræden i USA tidligere i år. (Foto: Brendan MCDermid © Scanpix)

Det er ikke første gang, at en musiker eller et band spiller med i serien.

Tidligere har blandt andre Coldplay-trommeslager Will Champion og Snow Patrols forsanger Gary Lightbody leveret korte, musikalske bidrag til serien.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve