Anmeldere: Afslutning på ’The Hunger Games’ er actionfyldt drama

’The Hunger Games: Mockingjay - del 2’ får ros fra flere anmeldere for at nå nye højder. DR’s filmanmelder er knap så begejstret.

Sidste del af 'The Hunger Games' har premiere i biograferne i dag. (© Nordisk Film)

Jennifer Lawrence og resten af holdet, der er med i filmen ’The Hunger Games: Mockingjay – del 2’, får ros af de fleste anmeldere.

Filmen, som er baseret på den sidste bog i ’The Hunger Games’-trilogien, er bedre end forgængeren, fordi den når nye dramatiske højdepunkter, lyder det.

Læs her, hvad anmelderne fra de forskellige medier skriver om filmafslutningen af ’The Hunger Games’, som har premiere i dag.

Jyllands-Posten (fem stjerner)

- Med fjerde og sidste film står Gary Ross', der instruerede den første film, og Francis Lawrences værk som en stilsikker filmisk version og en filmatisering ud over det sædvanlige. De har formået at gøre pop til kunst og føre et young adult-fænomen til et vedkommende testamente om undertrykkelse og oprør, skriver Katrine Sommer Boysen fra Jyllands-Posten.

Politiken (fem hjerter)

- Det er da hamrende interessant, at det lige netop er en ungdomsfilm, som tør fortælle en actionsaga med så komplekse agendaer. Den nye James Bond-film ligner et fjollet stykke legetøj i sammenligning. For det andet er det helt usædvanligt at se skuespil af så høj kaliber i kulørt underholdning for unge.

- Jennifer Lawrence skaber som Katniss Everdeen ikke bare et sejt, sårbart og handlekraftigt forbillede, men har hele tiden den topkoncentration i sit spil, som gør, at man sidder med hypnotiseret følelsesapparat, skriver Kim Skotte fra Politiken.

Berlingske (fire stjerner)

- (…) I ’Mockingjay – del 1’ fra sidste år gik det galt. Det endelige opgør lod vente på sig. Og vente. Nu kommer det så endelig i ’Mockingjay – del 2’ – og hvilket opgør. Der er ikke sparet på effekterne i en hæsblæsende jagt gennem Capitols øde gader, skriver Louise Kidde Sauntved fra Berlingske.

DR’s Filmland (tre stjerner)

- Den første film fra 2012 var en medrivende fortælling i et smukt og særligt fremtidsunivers, hvor unge mennesker skulle kæmpe til livet i en ny slags gladiatorkampe.

- Siden har filmene kun handlet om at tvære flest mulige følelser ud i hovedet på publikum. Det er det farlige ved 'Hunger Games'. Der er ikke plads til læsernes eller tilskuernes egne følelser og tanker. Det er en ødelæggende måde at fortælle historier, skriver Per Juul Carlsen i sin anmeldelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk