Anmeldere: Filmatisering af 'Du forsvinder' lykkes delvist

Filmen er overtænkt, lyder kritikken blandt andet fra en anmelder af Peter Schønau Fogs film 'Du forsvinder'.

Filmatiseringen af Christian Jungersens bog 'Du forsvinder' får mellem tre og fem stjerner. (Foto: MARTIN DAM KRISTENSEN © Nordisk Film)

Christian Jungersens roman 'Du forsvinder' er blevet filmatiseret, og mens anmelderne giver filmen en blandet modtagelse, så er der bred enighed om, at Trine Dyrholm i filmens hovedrolle igen leverer en toppræstation.

Filmen er et dansk drama, der handler om skolelederen Frederik, der bliver spillet af Nikolaj Lie Kaas.

Frederik bliver sigtet for at have stjålet 12 millioner kroner fra sin skole, og det viser sig, at han har haft en svulst i hjernen, som har ændret hans personlighed.

Trine Dyrholm spiller i filmen rollen som hustru til skolelederen.

Bag filmen er instruktør Peter Schønau Fog, der også har instrueret filmen 'Kunsten at græde i kor'.

Mangler sammenhæng

Instruktøren lykkes dog ikke helt med sin nye film, mener Politikens anmelder Kim Skotte. Han peger på, at filmen mangler sammenhæng.

- Det er ti år siden, at Peter Schønau Fog lavede 'Kunsten at græde i kor'. Det er lang tid ikke at lave film. Hvilket måske er en af grundene til, at filmen virker mere møjsommeligt konstrueret end naturligt afviklet, skriver han.

Politikens anmelder kvitterer med tre stjerner ud af seks.

Trine Dyrholm trækker op

Lidt mere positiv er Jyllands-Postens anmelder Nanna Frank Rasmussen, der mener, at filmen giver seeren noget at tænke over.

Hun mener dog også, at filmen er "overtænkt".

- Når den er bedst, sammenkobler den fikst neurologi og eksistensfilosofi, når den er værst, fører den tankerne hen på oplæsningen af en defaitistisk pixibog om selvbedrag, skriver hun.

Du Forsvinder - trailer

Hun giver dog filmen fire stjerner og krediterer udelukkende Trine Dyrholms optræden i filmen for den ene stjerne.

Berlingskes anmelder belønner også filmen med fire stjerner. Og lige som Jyllands-Posten fremhæver Berlinskes anmelder Louise Kidde Sauntved også hovedrolleindehaveren.

- Trine Dyrholm leverer endnu en af de følelsesmæssige kraftpræstationer, vi efterhånden forventer fra hendes side i den centrale og svære hovedrolle, skriver Berlinskes anmelder.

DR's anmelder: Stol ikke på denne anmeldelse

DR's filmanmelder Per Juul Carlsen giver filmen hele fem stjerner.

Han fortæller i sin anmeldelse, at han havde forestillet sig noget helt andet, og at han overhovedet ikke var forberedt på det, han så. Derfor advarer han imod blindt at følge anmeldelsen. Men han ved, at han har lyst til at se filmen igen.

- Jeg ved det ikke, jeg har ikke gennemskuet logikken i Fogs film, der bygger på en tilsvarende undersøgende roman af Christian Jungersen. Det er derfor, jeg lige må slå fast, at man ikke kan stole på den her anmeldelse. Min hjerne har ikke forstået, hvad det er, den har set. Og den kan lide det. Den glæder sig til at begynde forfra. Og se det hele igen. Og se ’Du forsvinder’ forandre sig – formentlig, forhåbentlig – igen.

'Du forsvinder' har premiere i de danske biografer torsdag.

/ritzau/

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve