Anmeldere: 'Klovn'-duo lykkes delvist med 80'er-film om elbil

'Dan Dream' er navnet på en ny film fra Casper Christensen og Frank Hvam. Den får mellem to og fire stjerner.

Frank Hvam og Casper Christensen har skrevet manuskript og spiller med i 'Dan Dream', der har premiere i dag. (Foto: Per Arnesen © Nordisk Film)

'Klovn'-duoen Casper Christensen og Frank Hvams nyeste film, 'Dan Dream', bliver mødt med middelgode anmeldelser, inden den har premiere torsdag.

'Dan Dream' er baseret på den virkelige historie om et dansk erhvervseventyr i 1980'erne, hvor holdet bag verdens første elbil må se deres drøm gå op i røg, da bilen forulykker under en fremvisning for verdenspressen.

Mest ros fra BT og Berlingske

I den gode ende af anmelderskalaen ligger BT og Berlingske, der begge giver fire stjerner til den nye film. De roser Hvam og Christensen for at bevæge sig væk fra 'Klovn'-karaktererne.

- Det er en vigtig film for parret, der skal vise, at de kan bevæge sig uden for det meget elskede 'Klovn'-univers, og det er også lykkedes i den henseende, at 'Dan Dream' bruger karakterer, der stikker meget af fra Klovns velkendte karakterer, skriver Berlingske.

BT erklærer sig enig.

- Casper og Frank er sjove - de skriver sjovt - og viser med 'Dan Dream', at de stadig er meget mere end 'Klovn', står der i avisens anmeldelse.

Ekstra Bladet: Dårlige jokes

Mere skeptisk er Ekstra Bladet, der giver filmen tre stjerner.

- Man har desværre foretrukket folkekomediens form med stærkt karikerede karakterer primært bundet sammen af halvbagte vittigheder og dårlige jokes, står der i anmeldelsen.

Politiken mødes filmen også med tre stjerner. Igen bliver der trukket paralleller til 'Klovn'.

- Denne gang har Frank Hvam og Casper Christensen skrevet et manuskript til sig selv, der rykker dem et stykke væk fra deres henholdsvis kiksede og kyniske "Klovn"-figur og faktisk fordrer, de to kan spille mænd, der påkalder sig sympati, skriver Politiken.

Jovial hyldest

På Information bliver der ikke uddelt stjerner, men filmen får positive ord med på vejen. Blandt andet mener avisen, at filmen hylder "fantaster".

- Ligesom sine hovedpersoner er filmen båret af en urokkelig tro på projektet - og i modsætning til dem lykkes den ganske udmærket med sin joviale hyldest til fantasterne, skriver Information.

DR's filmanmelder, Per Juul Carlsen, giver filmen tre stjerner. Han kalder Frank Hvam fabelagtig og Casper Christensen for oplagt, men han mener ikke, de øvrige figurer er lige så overraskende og spændende.

- Af samme grund går ’Dan-Dream’ i stå hist og pist. Den bliver for tilfreds med at hygge om sit publikum og give dem det, de plejer at være glade for, skriver han.

Ekko: Pik-og-patter-humor

Mindst begejstret er Filmmagasinet Ekko, der uddeler to stjerner. Ekko kritiserer filmen for at være grovkornet uden timing.

- Jeg har ikke noget mod en grovkornet farce, som går under bæltestedet på begge sider af skridtet. Men her gøres det med totalt mangel på poetisk timing og uden et tvistet blik i pik-og-patter-humoren.

- Det gælder også alle vittighederne om bøsser, grønlændere og farvede, som gerne leveres af en enarmet Magnus Millang med svenskerhår, står der.

/ritzau/