Anmeldere roser ‘Hell or High Water’: Moderne western med eminent skuespil

Ny westernfilm med Jeff Bridges, Ben Foster og Chris Pine i hovedrollerne imponerer de danske anmeldere, der giver filmen fra fire til seks stjerner.

Chris Pine og Ben Foster spiller i filmen de to Howard-brødre, der røver små bankfilialer i Texas for at redde deres barndomshjem. (Foto: Lorey Sebastian © Scanbox)

Hvad gør man, når banken truer med at sætte familiens gård på tvangsauktion?

For de to texasbrødre i filmen 'Hell or High Water' er svaret meget enkelt: Man røver den bank, der truer med at sætte ens families gård på tvangsauktion.

Filmen får Per Juul Carlsen fra Filmselskabet på P1 til at uddele topkarakter, mens Berlingskes anmelder, Jeppe Krogsgaard, giver fire stjerner som det laveste af anmelderne.

Samtlige anmeldere er dog enige om, at filmens skuespillere alle leverer fremragende præstationer.

Filmselskabet: Det vilde vesten er blevet tæmmet

Per Juul Carlsen fra Filmselskabet er meget begejstret for ’Hell or High Water’ og giver den seks stjerner. Han mener, at alle ting i filmen går op i en højere enhed.

- Alt sidder i det hele taget lige i skabet i ’Hell or High Water’, fra Ben Foster, Chris Pine, Jeff Bridges og Gil Birmingham i de fire hovedroller over Warren Ellis og Nick Caves skæbnesvangre musik til de uforglemmelige små karakterer og det klart optegnede billede på et vildt vesten, der efterhånden er blevet så aldeles tæmmet, at det kan opbevares i en bankboks.

Det er ifølge Per Juul Carlsen ikke mange år siden, at westernfilm havde et ry for at være film, der indeholdte halvgamle skuespilstjerner. I 'Hell or High Water' er de halvgamle mænd dog væk.

- Den svedende, forstokkede mand er ude af westerngenren med velskrevne, velformulerede og velspillede ’Hell or High Water’, skriver Per Juul Carlsen.

Ekstra Bladet: Voldsomt medrivende moderne western

Henrik Queitsch fra Ekstra Bladetgiver filmen fem stjerner. Han skriver, at filmen er en blanding af flere genrer.

- En hypnotiserende blanding af western, road-movie, drama, thriller, og galgenhumor tilsat en diskret, men også distinkt understrøm af samfundskritik - de egentlige skurke her er bankerne - der bidder sig fast i tilskueren som en klapperslange, skriver han.

Det, at musikken i filmen blandt andet er komponeret af Nick Cave, er for anmelder Henrik Queitsch et kvalitetsstempel.

- Det er nærmest blevet et kvalitetsstempel i sig selv, når makkerparret Nick Cave og Warren Ellis leverer soundtracket til en film. Det gælder i høj grad også 'Hell or High Water', der er opdateret og yderst vellykket bud på westerngenren tilsat et solidt skvæt fatalitisk, kulsort humor, skriver han.

Berlingske: Desperation i Trumpland

Selvom Berlingskes anmelder, Jeppe Krogsgaard Christensen, synes, ’Hell or High Water’ er en god film, vælger han alligevel at uddele fire stjerner.

- Når ’Hell Or High Water’ er en god film og ikke en fortrinlig film, skyldes det en vis fornemmelse af deja-vu: Scener og karaktertyper virker bekendte fra andre film, skriver Jeppe Krogsgaard Christensen.

Han roser skuespilleren Jeff Bridges for sin evne til altid at levere gode skuespilpræstationer.

- 67-årige Bridges har aldrig spillet én falsk tone og det lige meget, uanset hvor forskellige rollerne har været, skriver han.

BT: Desperation i en hård tid

Michael Lind fra BT giver filmen fem stjerner og kalder den for en stor film.

- Den skotske instruktør David Mackenzie (’Starred Up’) har lavet en lille, lun, men stor film i et smukt landskab fyldt med selvtillid, hvor skuespil, dialog og musik går op i en højere enhed, skriver BTs anmelder Michael Lind.

Ligesom de andre anmeldere roser Michael Lind også de mange skuespilpræstationer, der virker meget troværdige.

- Jeff Bridges er perfekt som den aldrende Texas Ranger, Ben Foster er storebroren og spiller som altid røven ud af bukserne, mens Chris Pine overrasker positivt som lillebror Toby. Ja, selv den mindste birolle spilles så troværdigt, at man holder af dem alle – og med begge sider af loven, skriver han.

'Hell or High Water' har premiere i dag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter