Anmeldere roser ny filmatisering af Bjarne Reuter-bog

'Kidnapning' er en elegant og humoristisk fortalt historie for hele familien, mener anmelderne.

'Kidnapning' har premiere i dag. (Foto: Henrik Petit © Regner Grasten Film)

Det nyeste skud på stammen af danske familiefilm beskrives af anmelderne som en dygtig fortolkning af den folkekære forfatter Bjarne Reuters første børnebog i serien om Bertram og hans familie.

- 'Kidnapning' er en film for hele familien, hvor der er udsigt til godt skuespil, en interessant historie og ikke mindst store mængder humor, skriver nordjyske.dk's anmelder, som giver filmen fire ud af seks stjerner.

Instruktøren Frederik Nørgaards filmatisering af bogen fra 1975 bliver af nordjyske.dk beskrevet som mødet mellem 'Olsen Banden' og 'Far til fire'.

Den første filmatisering af bogen var instrueret af Sven Methling og havde premiere i 1982.

Ikke forceret og altmodisch

Også Jyllands-Posten mener, at Nørgaards nye fortolkning er en "kærkommen opdatering", som dyrker det folkelige, uden at det hverken føles forceret eller altmodisch.

- For en gangs skyld en familiefilm, der virkelig fungerer, skriver Jyllands-Postens anmelder, som også kvitterer med fire stjerner.

'Kidnapning' handler om Bertram og hans familie, der sammen med deres onkel Georg, der spilles af Brian Lykke, har en plan om at kidnappe rigmandssønnen Bernhard for at få styr på deres økonomiske situation.

- Blandingen af familiens uholdbare situation og det ambitiøse kidnapningsforsøg forløses godt. At børnene er afbildet med stor handlekraft gør ikke oplevelsen mindre fornøjelig, skriver nordjyske.dk.

B.T. giver også fire stjerner og kalder filmen for "en sommerlun dansk familiekomedie".

Filmen kan ses i landets biografer fra 13. juli.

/ritzau/

Facebook
Twitter