Anmeldere: TV 2 markerer sig på tv-landkortet med ’Norskov’

DR har siddet tungt på dramatronen, når det gælder dansk tv. Men med ’Norskov’, der sluttede i går, tager TV 2 et skridt ind i manegen, mener flere anmeldere.

Skuespilleren Thomas Levin spiller Tom Noack i TV 2's dramaserie 'Norskov'. (Foto: Martin Munch © TV 2)

Fire stjerner.

Sådan vinker anmelderne farvel til sidste afsnit af TV 2-serien ’Norskov’, der i går blev vist på tv.

Politikens anmelder Henrik Palle skriver, at serien i begyndelsen havde lidt startproblemer, men at TV 2 igen har fanget danskernes opmærksomhed med serien.

- TV 2 har med ’Norskov’ spillet sig selv tilbage på banen i kampen om danskernes dramaopmærksomhed. Så skulle det blive til en sæson mere, vil denne anmelder sætte sig til rette foran skærmen med ganske høje forventninger, skriver Henrik Palle.

Berlingskes Kristian Lindberg er også enig i, at det lykkedes for TV 2. Han mener, at ’Norskov’ ”balancerer socialt drama og krimiplot”. Men alligevel mindede seriens handling i midten lidt for meget om en tur i hængekøjen.

Godt provinsdrama

- TV 2’s overordnede intention med at skabe et provinsdrama, der loyalt iscenesætter ”Udkantsdanmark” indefra, er til gengæld lykkedes. Det har ofte været vanen i dansk film og tv at karikere provinsen, men det sker ikke her, skriver Berlingskes anmelder.

Jyllands-Postens Nanna Frank Rasmussen mener, at der er potentiale til, at serien kan fortsætte i en ny sæson, selv om den ikke for alvor kommer med nye åbenbaringer i tv-seriegenren.

Hun peger på, at TV 2 har valgt at imitere tv-serien ’The Wire’, som hun kalder en af verdens bedste.

- Man har med andre ord set skellettet før, og TV 2 har ikke tilsat meget nyt kød på historien ud over altså at ændre geografien, skriver Nanna Frank Ramussen og giver som de andre fire stjerner.

Facebook
Twitter