Anmelderne om Better Call Saul: Allerede bedre end Breaking Bad

Savner du 'Breaking Bad'? Så er der godt nyt. Fra i dag af kan man se spin-off-serien 'Better Call Saul' på Netflix. Vi har samlet anmeldernes mening om seriens første afsnit.

Advokaten Saul Goodman har hovedrollen i serien 'Better Call Saul', som finder sted omtrent seks år, inden han løber ind i 'Breaking Bad's ultimative anti-helt, Walter White. (© Help PR & Kommunikation ApS)

Kender du navnene Walt White og Jesse Pinkman, så kender du med al sandsynlighed også navnet på den tvivlsomme advokat Saul Goodman.

Og selvom danske Netflix-seere forlængst har vinket farvel til Heisenberg og hans kompagnon, så kan de se frem til meget mere tv-tid med Saul. I morges fik spin-off serien 'Better Call Saul' nemlig premiere på Netflix Danmark.

Bedre end forgængeren

Spørger man anmelderne er der angiveligt gode toner i serien, som finder sted seks år før Saul Goodman første gang møder Walter White.

I hvert fald har serien lige nu 100 procent på hjemmesiden Rotten Tomates, som samler og giver overblik over film- og tv-anmeldelser. Det betyder, at 100 procent af de indsamlede anmeldelser har givet seriens første to afsnit en overvejende positiv anmeldelse.

Nogle anmeldere går endda så langt, som at kalde serien for bedre end dens forgænger. Det er ordene fra anmelderen på magasinet Esquire.

- Lad mig bare sige det: De første få episoder, som jeg har set, er bedre end 'Breaking Bad'. De er mere intelligente. De er skarpere. Jeg har aldrig set en 'prequel' udført så kløgtigt.

Lidt til de gamle, lidt til de nye

Også på NPR (National Public Radio) er man begejstret for Sauls spin-off. Ifølge deres anmelder er der både noget for dedikerede Breaking Bad fans og for nytilkommere.

- 'Better Call Saul' er ikke bare på højde med 'Breaking Bad' som en fantastisk underholdende tv-serie, den står på egne ben, skriver NPR.

- Hvis du kender 'Breaking Bad' godt, vil du elske de små overraskelser og optrædener, der kommer - men selv hvis Saul Goodman er dig helt ukendt, vil der vente en fantastisk oplevelse forude. 'Better Call Saul' har de samme stramme plotlinjer, fyldige karakterer og lækre tvist som sin forgænger.

Kan den bære sig selv?

Det er dog ikke alle, der har den samme tiltro til 'Better Call Saul'. På Entertainment Weekly er de mere i tvivl.

- 'Better Call Saul' har både potentiale og formål. Men serien ved endnu ikke, hvordan den skal underholde udover som en næsegrus fan-service, skriver Entertainment Weekly.

Også på Huffington Post ser man mindre rosenrødt på serien, der ifølge deres anmelder står overfor store udfordringer helt fra starten af.

- Jeg skal nok blive ved med at følge med i serien. Men jeg skal være helt ærlig og sige, at der er tidspunkter, hvor 'Saul' virker lidt for meget som sin hovedrolle: Glat, smart, desperat, begærlig efter at stille tilfreds og en lille smule hårdt ramt af svedeanfald.

Odenkirk stråler

Der er dog en ting, som langt de fleste anmeldere kan blive enige om: Seriens hovedrolleindehaver, Bob Odenkirk, gør det formidabelt i 'Better Call Saul'.

- Odenkirk leverer med enorm intelligens. Han lader os mærke sin helts afsky, rædsel, og selvudslettende skam, selv når han holder de følelser skjult fra dem, han forsøger at snyde, skriver Vulture.

- Odenkirk er superb. Han beviser endnu engang, hvilken dygtig, jordbunden skuespiller han er, skriver The Hollywood Reporter.

- Dette er Odenkirks øjeblik til at stråle - og det gør han, særligt i scener, hvor han skal tale sig ud af desperate situationer, hvad enten det er i retssalen eller bundet og kneblet i ørkenen, mens han venter på at blive tortureret, eller hvad der er værre, skriver Washington Post.

Ugentlig morgenpost fra Saul

I morgen kan Netflix-brugerne se frem til endnu et afsnit af serien. Herefter vil der hver tirsdag morgen komme et nyt afsnit.

Grunden til at Netflix ikke - som det ellers er vanen tro, udsender hele sæson et på en gang, er, at serien er blevet til i et samarbejde med den amerikanske tv-station AMC. Derfor vil den først komme på Netflix efter den bliver vist på amerikansk tv mandag aften.

Der er allerede planlagt en anden sæson af 'Better Call Saul'. Den kommer i 2016.

FacebookTwitter