Anmelderrost dansk roman bliver til ny Netflix-serie

Krimien 'Kastanjemanden' er skrevet af forfatteren, der også skabte seriehittet 'Forbrydelsen'.

'Kastanjemanden' er Søren Sveistrups debutroman. Nu bliver den til en serie, der kan ses i hele verden. (Foto: © Les Kaner, les@kaner.dk)

I forvejen kan seriefans fra hele verden se den danske Netflix-serie 'The Rain' på Netflix – og det gør de, for serien har blandt andet fundet et begejstret publikum i lande som Brasilien, Polen og Frankrig.

Nu kommer der endnu en dansk originalserie på Netflix, nemlig spændingsserien 'Kastanjemanden', der er baseret på romanen af samme navn af den erfarne krimiforfatter Søren Sveistrup.

Det annoncerede Netflix i dag under branchefestivalen Copenhagen TV Festival.

Søren Sveistrup har blandt andet skrevet den populære DR-serie 'Forbrydelsen', der var et hit særligt i Storbritannien, og som tilmed fik nyt liv takket være den amerikanske genindspilning 'The Killing'.

- Netflix har vist en stærk interesse for min bog, og jeg er rigtig glad for aftalen og fuldstændig overbevist om, at Netflix er den rigtige scene for 'Kastanjemanden', siger Søren Sveistrup i en pressemeddelelse.

Søren Sveistrup skrev 'Forbrydelsen', der gav Sofie Gråbøl et gennembrud i udlandet og islandske sweatere en renæssance. Her ses hun i rollen som Sarah Lund. (Foto: © Tine Harden, Tine Harden)

Godt nyt til fans af nordic noir-genren

Bogen – og snart også serien – handler om en ung, kvindelig efterforskers arbejde med at opklare mordet på en ung kvinde, der bliver fundet i en forstad til København med en lille kastanjemand hængende over liget.

Der er med andre ord lagt op til en omgang nordic noir – samme genre som netop 'Forbrydelsen'.

Tesha Crawford, der står i spidsen for Netflix International Originals Northern Europe, er da også glad for aftalen.

- Efter 'The Rain's succes er vi stolte af at kunne annoncere vores næste danske originalserie, som vil bygge videre på nordic noir-traditionen. Vi var fra første øjeblik tiltrukket af den stærke historie og af Sørens stemme, siger hun.

'Kastanjemanden’, der er oversat til 28 sprog, er Søren Sveistrups første roman, og den fik masser af rosende ord med fra anmelderne.

Bogen fik af flere anmeldere fire og fem stjerner, og Børsen kaldte den 'alt andet end en debutagtig debut'. Og den britiske avis Metro skrev rosende, at en Stieg Larsson-sammenligning virker unfair – mod danskeren: 'Han er simpelthen i en anden liga'.

Optagelserne til serien går i gang næste år, men en premieredato er endnu ikke oplyst.