Anna Libak vært på nyt program: Vi interviewer dem, de andre ikke vil tale med

I programmet 'Sidste Nyt fra Østfronten' vil journalist og sprogofficer Anna Libak gøre os klogere på den nye verdensorden.

Anna Libak er uddannet sprogofficer og vil i programmet 'Sidste Nyt fra Østfronten' også interviewe på russisk. (Foto: © ASGER LADEFOGED, Scanpix)

Interesserer du dig for, hvordan den nye verdensorden kommer til at se ud?

Så tænd for dit tv lørdag 8. juli og fem lørdage frem.

Her vil tidligere udlandsredaktør og chefredaktør på Berlingske Anna Libak interviewe en række – alternative – gæster i programmet ’Sidste Nyt fra Østfronten’ og gøre os klogere på problematikken.

Rusland, Kina, Nordkorea og Nato

- Programmet handler om, at vi er skiftet fra en verdensorden, den amerikanske, hvor én verdensmagt dominerer, til en verdensorden med flere stormagter, siger programmets vært.

- Vi ser blandt andet på, hvordan Rusland, Kina og Nordkorea forsøger at sætte grænser for den vestlige magt. Det har de fået nye muligheder for som følge af globaliseringen, der har gjort dem relativt stærkere.

I programmet om Rusland ser Anna Libak blandt andet på informationskrigen. I programmet om Kina på det såkaldte pandadiplomati og opkøb af virksomheder i EU, og i programmet om Nordkorea undersøger hun, om Kim Jong-un er gal eller bare spiller gal for at skræmme Vesten.

Derudover beskæftiger programmet sig med Nato, og hvordan organisationen kan forsvare sig mod en ny tids trusler: strømmen af migranter, risikoen for hybridkrigen på landenes eget territorium og Natos interne splittelse.

- Splittelsen ser vi for eksempel med Syrien, hvor tyrkerne på visse punkter holder mere med russerne end med amerikanerne, selvom Tyrkiet er medlem af Nato, siger Anna Libak.

Besøg fra alternative gæster

Programmet er hverken en kopi af 'Deadline' på DR2 eller et underholdningsprogram men noget midt imellem.

- Vi forsøger at invitere gæster ind, man normalt ikke hører, siger Anna Libak og giver to eksempler.

- Jeg skal blandt andet tale med en, der støtter Rusland, og som synes, at de vestlige medier giver et forkert billede af landet. Og med en repræsentant for Dansk Nordkoreansk Venskabsforening, der fortæller, hvorfor Nordkorea i virkeligheden er misforstået.

- Vi forsøger at spørge folk, der ikke går ind på programmet præmisser om, at deres lande er problemet, men som mener, at det er Vesten, der er truslen, uddyber Anna Libak, der med en baggrund som sprogofficer også kommer til at interviewe på russisk.

- Jeg glæder mig især til programmet om, hvordan det går til, at Sovjetunionens venner var socialister, mens vennerne af Putins Rusland er de nationalkonservative. Jeg glæder mig til selv at finde ud af hvorfor.

’Sidste nyt fra Østfronten’ har premiere på DR2 8. juli klokken 23 og sender fem lørdage i træk.