'Arvingerne' indtager USA: Vil genindspille DR's populære tv-serie

Flere amerikanske selskaber har stået i kø for at købe DR1-serien 'Arvingerne'. Nu har DR indgået aftale med selskabet UCP, der vil lave en genindspilning.

Et amerikansk selskab har købt rettighederne til at lave en genindspilning af DR1-serien 'Arvingerne'. Serien er allerede solgt til visning i over 40 lande. (Foto: Per Arnesen © Type 1)

De sydfynske bakker og arvegården Grønnegård kan blive skiftet ud med texanske præriesletter og en ranch.

I hvert fald har det amerikanske selskab UCP købt rettighederne til at lave en genindspilning af dramaserien 'Arvingerne', som blev vist på DR1 fra 1. januar i år.

UCP går nu i gang med at udvikle serien til det amerikanske marked sammen med selskabet Hypnotic, hvorefter de skal finde en tv-station, der vil vise 'Arvingerne' i den amerikanske udgave.

Dermed bringer 'Arvingerne' sig i kategori med 'Forbrydelsen', der tidligere også er blevet genindspillet i USA - og som også er på vej i en indisk og russisk udgave.

Voldsom amerikansk interesse

- Interessen fra USA for at få fat i serien har været enorm. DR har fået mere end en håndfuld bud, og det er ganske usædvanligt, at der er så mange, der byder ind på samme serie, siger Helene Aurø, der er souschef i DR Salg i en pressemeddelelse.

Hun fortæller, at der i de senere år har været stigende interesse for DR's serier i USA. DR's dramachef, Piv Bernth, er glad for, at amerikanerne har købt serien. Hun mener, at salget viser, hvor universel historien og glæder sig til at se resultatet.

- Det bliver spændende at se, hvordan serien vil folde sig ud i et andet land, og dette er en ny landvinding for DR Fiktion, fordi det ofte er krimiserier, der sælger - sjældnere menneskelige dramaer, siger Piv Bernth.

Solgt til over 40 lande

Den danske version af 'Arvingerne' er allerede solgt til visning i over 40 lande, men det er første gang, at serien er blevet solgt til en genindspilning. Valget faldt på UCP, efter at selskabet havde lavet en såkaldt kreativ pitch, hvor man kan se, hvordan de vil lave serien.

Det er endnu uvist, hvornår den amerikanske udgave af 'Arvingerne' bliver vist. Til gengæld kan man herhjemme allerede se sæson to af 'Arvingerne' på DR1 fra 1. januar.

Første sæson af 'Arvingerne' blev i gennemsnit set af 1,7 millioner seere, hvilket er lidt mere end tredje sæson af 'Forbrydelsen'.

Facebook
Twitter