’Arvingerne’ modtages med både glæde og træthed af anmelderne

Skuespillet roses hele vejen rundt, men der er flere steder mindre tilfredshed med historien og karakterernes ”evige kævl”.

Gensynet med de fire søskende, der spilles af Carsten Bjørnlund, Marie Bach Hansen, Mikkel Boe Følsgaard. og Trine Dyrholm, var langt hen ad vejen positivt, mener anmelderne. Særligt på grund af skuespillerne.

I aftes tonede de fire søskende Gro, Frederik, Emil og Signe atter frem på skærmen, da DR1 havde sæsonpremiere på tredje omgang af den populære tv-serie ’Arvingerne’.

Igen var det et herligt gensyn med de mange skuespillere, skriver anmelderne – men så ophører enigheden også.

Få et hurtigt overblik over anmeldernes dom efter første afsnit af den nye sæson her:

Jyllands-Posten: 5 stjerner

Jyllands-Postens Nanna Frank Rasmussen er begejstret for seriens dyrkelse af de menneskelige reaktionsmønstre, der også krydres med store, ydre dramaer.

Hun ser det som seriens force, at man som seer aldrig helt kan føle sig sikker på, hvornår ”den høje, moralske hest sætter i panisk galop og smider sin rytter ned i mudderet”.

- Men som seer sidder man under alle omstændigheder tilbage med en følelse af at have fået en gave, når "Arvingerne" nu igen løber over skærmen, skriver hun.

Ekstra Bladet. 5 stjerner

Ekstra Bladets Henrik Queitsch, der også giver afsnittet fem stjerner, roser seriens skuespillere og det interessante persongalleri.

- Selv om aftenens afsnit selvfølgelig bar præg af, at tingene lige skal løbes i gang igen og nye skibe skal sættes i den narrative sø, så tyder alt på, at man har tænkt sig at holde det høje niveau fra de forgangne sæsoner, skriver han.

I første afsnit markerede Frederik og Solveigs datter Hannah sig, fordi hun er blevet en del af et aktivistisk kunstnerkollektiv. Rollen spilles af Karla Løkke. (Foto: Per Arnesen © Type 1)

Politiken: 4 hjerter

Politikens Henrik Palle nyder også gensynet med Gro, Emil, Frederik, Signe og alle de andre.

Han roser serien for dens ”umådelig stilsikre produktionsdesign”, det fine persongalleri, dramaet og de gode skuespilpræstationer:

- Det er rart at vende tilbage til familien Grønnegaards mondæne hippiekulisse, hvor der altid er åbne flasker rødvin, en joint i skuffen og minimum et par skeletter i skabet, skriver han.

Kristelig Dagblad: 4 stjerner

’Arvingerne’ er en uforlignelig fremvisning af ypperligt skuespil, skriver Kristeligt Dagblads anmelder Karen Dyssel.

- Maya Ilsøe har et virkelig dygtigt blik på vor tids dårskaber, skriver hun og fortsætter:

- Hvis det ikke kammer over i et for usandsynligt, overlæsset plot, som i anden sæson, kan Ilsøe med ’Arvingerne III’ cementere sin evne til at give os vedkommende sandheder om 2010’ernes egocentrerede og forløjede liv.

- I tredje sæson bliver arvingerne tvunget til at se ud over deres egen næsetip, udtalte Trine Dyrholm op til den nye sæson. Skuespilleren har desuden for første gang instrueret to afsnit af serien. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Nordjyske Stiftstidende: 4 stjerner

Nordjyske Stiftstidendes anmelder Max Melgaard er en smule skuffet, men giver dog alligevel gensynet 4 stjerner.

Begyndelsen på tredje sæson lignede nemlig noget, anmelderen før har bidt mærke i, når det gælder DR’s store dramaserier:

- Det er velproduceret, velinstrueret og velspillet. Men det er som om historierne altid halter, når vi tager hul på sæson tre. Således også her, skriver Max Melgaard.

Der venter muligvis spænding forude, skriver anmelderen, men ”første afsnit var ikke noget særligt”.

BT og Berlingske: 3 stjerner

Hos Berlingske og BT’s anmelder Jakob Steen Olsen er der knap så rosende gloser. Anmeldelsen har da også fået overskriften ’Ævl og kævl i ’Arvingerne’’ og i den stilles en række spørgsmål:

- Alle seriens fordele til trods - lækkert filmet, godt klippet, endnu bedre spillet - orker man rigtigt mere af denne sært ucharmerende, forkælede families evige, deprimerende kævl? Har de overhovedet ikke lært noget på de tre år, der er gået, spørger anmelderen og slutter:

- Ikke underligt, at Jesper Christensens komponisthippie lagde sig til at dø i sidste sæson. Han orkede nok ikke mere.