Aske var nomineret til en Oscar. Nu må han tigge om penge til at lave sin nye film

En Oscar-nominering har ikke gjort det meget nemmere for Aske Bang at lave film.

Filminstruktør Aske Bang kæmper i øjeblikket med at få indsamlet nok penge til sit kommende filmprojekt. (© Hein Photography)

Selvom man har været nomineret til en af verdens mest omtalte filmpriser, så betyder det ikke nødvendigvis, at pengene vælter ned over en.

Spørg bare den danske filminstruktør Aske Bang.

Han blev i 2017 nomineret til en Oscar for sin kortfilm 'Silent Nights', men er lige nu i gang med at indsamle penge på nettet til sin kommende film, fordi Det Danske Filminstitut ikke ville spytte penge i projektet.

Kickstarter.com har Aske Bang og resten af holdet bag filmen 'Welcome to the Moon' derfor oprettet en indsamling, der skal finansiere projektet.

Planen er, at der skal indsamles 100.000 kroner, hvis filmen skal laves som planlagt. Indtil videre er der indsamlet små 40.000 kroner - ud over de omkring 200.000, som holdet har fået lovning på fra fonde, puljer og private investorer.

- Vi begynder optagelserne 4. marts, men vi er stadig i gang med at søge penge. Selvom vi har nogle penge, så forsøger vi at skaffe endnu flere, så vi ikke bliver nødt til at gå på kompromis med filmen, siger Aske Bang.

Aske Bang ved en reception for de nominerede forud for Oscar-uddelingen i 2017. Her var han nomineret for sin kortfilm 'Silent Nights'. En Oscar blev det ikke til, men til gengæld modtog han en Robert-statuette for filmen. (Foto: Danny Moloshok © Ritzau Scanpix)

Spillet flere roller siden nominering

Siden Oscar-nomineringen har Aske Bang haft flere skuespilroller - blandt andet i Thomas Vinterbergs aktuelle film 'Kursk' og i tv-serien 'Doggystyle' på DR3.

Sideløbende har han sammen med Ib Kastrup og sin ven og skuespiller Stanislav Sevcik skrevet 'Welcome to the Moon', som Aske Bang kalder en blanding mellem en gyser og en venskabskomedie.

Filmen foregår på Møn, hvor de to venner, Bo og Martin, holder polterabend for Martin.

Midt i en absint-brandert inviterer fyrene to lokale kvinder med til festen. Men dagen efter er Martins nyindkøbte bryllupsringe væk, en kvinde er meldt savnet, og jagten efter ringen fører de to venner til et forladt hotel, som viser sig at være knap så forladt, som de havde regnet med.

Stanislav Sevcik (tv.) og Aske Bang står bag ideen til 'Welcome to the Moon'. (© PRIVATFOTO)

En afgørende film for karrieren

Historien er blandt andet inspireret af Aske Bangs og Stanislav Sevciks egne oplevelser.

Kombinationen af det, filmens forskellige genrer, og at den hverken er mainstream eller en kunstfilm, tror Aske Bang er forklaringen på, at han ikke har kunnet få andel i Filminstituttets store puljer.

- Jeg ved jo ikke, hvorfor vi ikke har fået støtte. Jeg tror, det er fordi, filmen er svær at sætte i én bestemt boks, og at jeg selv spiller med og instruerer samtidig. Men det er en vigtig film for mig, fordi den får betydning for resten af min karriere. Hvis det bliver en fiasko, så bliver det sværere for mig at finde folk, der gider at lege med mig, siger Aske Bang.

På rollelisten er også Lars von Trier, Erik Clausen og Peter Aalbæk. Desuden er den amerikanske 'Grease'-instruktør Randal Kleiser en af filmens producere, fortæller Aske Bang.

'Welcome to the Moon' skal ifølge planen være klar til visning i slutningen af i år eller senest i 2020.

Facebook
Twitter