Asta på 21 bliver taget bagfra i ny DR3-serie: 'Doggystyle' handler om kønsbehåring, kærlighed og livet i provinsen

DR3 sætter fokus på livet som ung i provinsen i den helt nye fiktionsserie 'Doggystyle'.

Skal der være hår på, eller skal den være helt glat? Hvordan skal jeg nogensinde få råd til at betale min husleje? Er der mere ved ham, jeg knaldede med, end en omgang klamydia?

Og hvordan tackler man egentlig at sætte sine drømme og storbylivet på standby for i stedet at flytte tilbage til alt det, man flygtede fra?

Det er blot nogle af de mange spørgsmål, som hovedpersonen Asta skal forholde sig til i DR3s nye fiktionsserie 'Doggystyle' - med undertitlen 'når livet tager dig bagfra' - der har premiere den 11. november.

I serien følger man 21-årige Asta, som flytter midlertidigt fra København hjem til sine forældre i Odsherred og her skal få en hverdag til at fungere i et miljø, som hun ellers for længst havde vendt ryggen.

Her bliver hun konfronteret med sine egne fordomme, og hun bliver tvunget til for alvor at se sig selv i øjnene helt uden Instagram-filter.

- Asta står et sted i sit liv, hvor alt føles som om, det krakelerer og går den forkerte vej. Hun har virkelig ondt af sig selv og har måske stirret sig blind på, hvad der er den 'rigtige' vej. Det, tror jeg, mange kan relatere til, siger chef for DR3, Irene Strøyer.

Hovedrollen som Asta bliver spillet af Rosemarie Mosbæk.

Serien skabt af ungt talent

Serien er skrevet og instrueret af Anna Emma Haudal, som selv er opvokset i Odsherred - og netop er flyttet tilbage dertil.

Hun har tidligere skrevet et par episoder af Zulu-serien 'Sjit Happens' og er også involveret i den kommende julekalender på DR1, 'Theo & Den Magiske Talisman'.

Men 'Doggystyle' er altså den første store produktion, som den 30-årige manuskriptforfatter selv har skrevet og instrueret.

Hos DR Ung, som har produceret serien, var man hooked, så snart man hørte om serien, fortæller redaktionschef Erik Struve.

- Anna Emmas pitch var simpelthen så overbevisende. Vi kunne se og høre, at vi her stod over for et kæmpestort talent, der virkelig brændte for at få lov til at fortælle den her historie om Asta, en historie om identitet, fordomme og kærlighed, siger han.

I hovedrollen som Asta ses det forholdsvis nye navn Rosemarie Mosbæk. Derudover medvirker blandt andre Josephine Park, Sarah Juel Werner og Aske Bang.

'Doggystyle' består af i alt ti afsnit, hvoraf de to første har premiere på DRTV søndag den 11. november. Herefter sendes et afsnit om ugen frem til uge 52, hvor de sidste to afsnit sendes. Serien sendes desuden på DR3 hver søndag klokken 21.

'Doggystyle' er skabt af manuskriptforfatter og instruktør Anna Emma Haudal. (Foto: Katrine Møbius © dr)