Australsk skuespiller får rollen som prinsesse Diana i hitserie: 'Mange vil være kritiske'

Det bliver en stor opgave for 29-årige Elizabeth Debicki at spille den afdøde prinsesse Diana i Netflix-hittet 'The Crown', mener serieekspert.

29-årige Elizabeth Debicki (th.) har tidligere spillet med i Susanne Biers miniserie 'Natportieren' og superheltefilmen 'Guardians of The Galaxy Vol. 2'. Nu skal hun forberede sig til rollen som prinsesse Diana i 'The Crown'. (© (c) Getty images)

Det storslåede Netflix-drama 'The Crown' har fundet sin Diana til sæson fem og seks, der bliver de endegyldigt sidste i serien.

Valget er faldet på den 29-årige australske skuespiller Elizabeth Debicki, der i de to sæsoner skal spille prinsesse Diana frem til hendes tragiske død i en bilulykke i Paris i 1997.

- Prinsesse Dianas ånd, hendes ord og hendes handlinger lever videre i hjertet hos mange. Det er mit store privilegie og en ære at slutte mig til denne mesterlige serie, som fangede mig fra første afsnit, skriver Elizabeth Debicki på Twitter i forbindelse med nyheden.

Nyheden kommer, efter det i sidste uge blev meldt ud, at de to Oscar-nominerede skuespillere Imelda Staunton og Jonathan Pryce skal portrættere den britiske monark, dronning Elizabeth, og hendes mand, prins Philip, i sæson fem og seks.

'The Crown' er netop kendt for at skifte hele sit cast ud efter to sæsoner.

Ifølge serieekspert Frederik Dirks Gottlieb er det en kæmpe - og potentielt karrieredefinerende - rolle, som Elizabeth Debicki har landet.

- Det er en kæmpe mulighed for hende at få lov at spille så vigtig en rolle. Der er ingen tvivl om, at folk, der ser 'The Crown', ikke kan vente til, at vi kommer til perioden med prinsesse Diana, som var sådan et ikon, siger han.

Men det er samtidig også et yderst svært portræt for den relativt uprøvede skuespiller, mener Frederik Dirks Gottlieb.

- Prinsesse Diana står klart i vores alles hukommelse, så Elizabeth Debicki vil blive sat op imod den ægte vare, hvilket altid er svært, da man aldrig kan gøre det bedre end den ægte vare. Der er en særlig bevågenhed, når du portrætterer en meget kendt person, der levede for relativt nyligt.

- Og så havde prinsesse Diana en særstatus over det meste af verden. Mange folk holdt af og havde et tæt forhold til Diana, uden de egentlig kendte hende. Det gør, at mange vil være kritiske, når de ser Elizabeth Debickis portræt af Diana, siger Frederik Dirks Gottlieb.

- Prinsesse Dianas ånd, hendes ord og hendes handlinger lever videre i hjertet hos mange. Det er mit store privilegie og en ære at slutte mig til denne mesterlige serie, som fangede mig fra første afsnit, skriver Elizabeth Debicki på Twitter efter nyheden om, at hun skal spille rollen som prinsesse Diana i 'The Crown'. (Foto: Johnny Louis © Getty Images)

'Folkets prinsesse'

Prinsesse Diana, eller Lady Di, som hun blev omtalt, kom i det offentlige søgelys, da hun i 1981 blev forlovet og gift med prins Charles, der er arving til den britiske trone.

Med giftermålet fulgte titlen som prinsesse af Wales, og hun fødte sønnerne prins William og prins Harry. Men ægteskabet med Prins Charles fungerede ikke, og parret blev efter flere års separation skilt i 1996, hvilket skabte en voldsom mediebevågenhed på især prinsesse Diana.

I 1990'erne var hun blandt verdens mest fotograferede personer, og de mange paparazzifotografer havde også en indirekte indvirkning på prinsesse Dianas død.

"Folkets prinsesse", som hun blev døbt i medierne, døde i en bilulykke i Paris i 1997 efter at være blevet forfulgt af paparazzifotografer i de franske gader.

Den store interesse for prinsesse Dianas liv og død er også årsagen til, at hun tidligere er blevet filmatiseret på det store lærred og i tv-film. Mest bemærkelsesværdig er filmen 'Diana' fra 2013 med Naomi Watts i hovedrollen.

Filmen fik sønderlemmende kritik af både internationale og danske anmeldere, som kaldte filmen "ufokuseret", "skandaløs" og "overfladisk".

- Både handling og dialog er som taget ud af en dårlig lægeroman, og det er rent ud sagt tåkrummende at være vidne til. Intet føles ægte, alt virker falsk, skrev Politikens anmelder eksempelvis tilbage i 2013.

Prinsesse Diana var en af verdens mest fotograferede personer frem til sin død i 1997. Her ses hun i 1994. (Foto: Jayne Fincher © Getty Images)

Fordi der endnu ikke har været et succesrigt Diana-portræt på film og serier er forventningerne til skildringen af prinsesse Diana i 'The Crown' også ekstra store, mener Frederik Dirks Gottlieb.

- På mange måder er Diana den perfekte person at følge i 'The Crown', nu hvor dronning Elizabeth er blevet ældre, mere kynisk og mere komfortabel med sin krone, hvilket hun ikke var i de første par sæsoner, da Claire Foy spillede hende.

- Men portrættet skal virkelig gøres godt, fordi hun den dag i dag stadig betyder meget for rigtig mange mennesker. Men folkene bag 'The Crown' har nu bevist i tre sæsoner, at man har god smag, så jeg tror godt, at det kan lykkes, siger Frederik Dirks Gottlieb.

Det vides endnu ikke, hvornår sæson fire, fem og seks af 'The Crown' får premiere, men sæson fire forventes senere i år.

I netop sæson fire kommer vi for første gang til at se prinsesse Diana, der i denne sæson bliver spillet af den relativt ukendte skuespillerinde Emma Corrin. Det vides endnu ikke, hvor stor en rolle hun kommer til at spille.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter