Avengers-film smadrer rekorder i de danske biografer: Største åbning nogensinde

'Avengers: Endgame' er nu den film, der har omsat for mest på en åbningsweekend i danske biografer.

Producer Kevin Feige og skuespillerne Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo og Jeremy Renner ved et arrangement i Hollywood i sidste uge i forbindelse med premieren på 'Avengers: Endgame'. (Foto: Albert L. Ortega © Getty Images)

Afslutningen på 'Avengers'-fortællingen har fået så mange gæster i de danske biografer, at filmen nu er den, der har haft den største indtjening i en åbningsweekend.

Fra torsdag til søndag har filmen indtjent for 22,1 millioner kroner, og dermed slår den James Bond-filmen 'Spectre', der i sin åbningsweekend skabte en billetomsætning på 20,8 millioner kroner.

Hvis man tæller onsdag med, hvor 'Avengers: Endgame' fik premiere i Danmark, omsatte filmen for 28,3 millioner kroner, hvilket svarer til at omkring 235.000 biografgæster har set filmen frem til søndag.

Det skriver Disney i en pressemeddelelse.

- Vi havde meget store forventninger til 'Avengers: Endgame', men at den kunne slå franchises som James Bond og Star Wars, turde vi ikke håbe på, siger Mads Nedergaard fra Walt Disney Company Nordic i pressemeddelelsen.

Den ene rekord efter den anden

Allerede inden superheltefilmen fik premiere, slog forsalget også dansk rekord. Kun et døgn efter, salget af billetterne var begyndt, havde 47.000 sikret sig en billet.

Også i resten af verden har billetsalget skabt rekorder.

Filmen har haft den største åbningsweekend globalt set, hvor den har omsat for omkring otte milliarder kroner, og så er det den film, der hurtigst har nået en omsætning på én milliard dollars.

'Avengers: Endgame', som er fjerde kapitel i Avengers-sagaen, var kun i biografen i fem dage, før den nåede en milliard dollar. Den tidligere rekordindehaver var ironisk nok 'Avengers: Infinity Wars', som nåede samme milepæl efter 11 dage.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk