Avis: EU vil tvinge Netflix til mere europæisk indhold

EU-Kommissionen vil angiveligt kræve, at mindst 20 procent af indholdet på streamingtjenester som Netflix og Amazon Prime skal være europæisk, skriver Financial Times.

Den britiske skuespiller Charlie Cox spiller hovedrollen i Netflix' serie 'Daredevil', som foregår i New York. Det er endnu uvist, om det vil være europæisk nok til, at serien vil tælle med i de 20 procent. (Foto: Michael Stewart © Getty Images)

Der er godt nyt, hvis du abonnerer på en streamingtjeneste og er vild med den franske skuespillerinde Catherine Deneuve eller den spanske instruktør Pedro Almodóvar.

Ifølge Financial Times planlægger EU-Kommissionen at præsentere forslag til nye regler for medieudbydere i næste uge, og et af kravene skulle være, at mindst 20 procent af streamingtjenesternes film og tv-serier skal være europæiske.

Det er endnu uvist, hvor europæisk film og tv-serierne skal være.

Hvis det viser sig, at et europæisk land skal være den primære producent på en film eller tv-serie, vil det betyde, at der fremover vil være længere imellem det amerikanske indhold på f.eks. Netflix.

Hvis kravet derimod vil være, at en tv-serie eller film kun delvist skal være filmet i et EU-land, så vil kravet angiveligt ikke have nogen stor effekt, skriver Ampere Analysis.

Netflix er ikke imponeret

Netflix har tidligere afvist sådanne kvoter. Derfor advarer den amerikanske streamingtjeneste også allerede nu EU-Kommissionen og siger, at det kan være kvælende for streamingtjenesterne.

- Den europæiske audiovisuelle mediepolitik skulle i stedet fokusere på at stimulere produktionen af europæisk indhold og ikke pålægge kvoter, lyder det fra Netflix ifølge The Independent.

Herhjemme har film- og tv-producenterne i længere tid været bekymret for Netflix' dominans. Blandt andet har frygten været, at danske film ville blive kvalt, når markedet i stigende grad domineres af internationale selskaber.

Facebook
Twitter