Baby skaber nye konflikter i 'Arvingerne'

Det satte gang i spekulationerne, da holdet bag ’Arvingerne’ søgte en baby til anden sæson, der har premiere til nytår. Nu taler forfatter Maya Ilsøe og Trine Dyrholm om barnet.

Er der en mor eller far til stede? Torsdag mødte pressen en del af holdet bag 'Arvingerne' - blandt andre skuespillerne Trine Dyrholm, Marie Bach Hansen, Carsten Bjørnlund, Lene Maria Christensen, Kirsten Lehfeldt, Josephine Park og Rasmus Botoft. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Da holdet bag DR's populære dramaserie 'Arvingerne' i februar søgte en blond baby, satte det gang i spekulationer blandt mange seere. For hvem er det mon, der bliver forældre i anden sæson?

Det svar fik vi ikke i første sæson, der netop blev vist i starten af året.

Til gengæld får seerne svaret allerede i første afsnit af den kommende sæson af 'Arvingerne', der får premiere på DR1 den 1. januar. Det står klart, efter DR torsdag holdt pressemøde på den nye sæson, hvor to afsnit af den kommende omgang 'Arvingerne' også blev vist for pressen.

Babyen rejser nye spørgsmål

Hvem der får barn, må vi dog ikke afsløre - det må man derfor vente med at se selv den 1. januar.

Hovedforfatter Maya Ilsøe vil derimod godt lufte sine tanker om, hvad barnet bringer til serien om familien, der rammes af arvestrid og splittelse, da kunstneren Veronika dør og efterlader sig fire børn.

- Hvor første sæson var en masse opgør, og hvor karakterernes livssituationer blev markant ændret, er det store spørgsmål i i anden sæson, hvordan man skaber en ny orden. Men også hvad man gerne vil give videre. Hvad er det for en familie, man gerne selv vil skabe for et lille barn. Det er det spørgsmål, babyen rejser, siger Maya Ilsøe til DR Kultur.

Barnet bliver dermed også en person, som hurtigt får nye sider frem hos de mange karakterer i 'Arvingerne'.

- Babyen kommer jo ind i den her familie og stiller en masse spørgsmål til mange af karaktererne og skaber nogle konflikter omkring, hvordan børnesituationen skal være i en familie. Det er der mange forskellige meninger om, siger Maya Ilsøe.

Er det mon en af de fire søskende fra 'Arvingerne', der har fået barn i anden sæson? (Foto: Per Arnesen © Type 1)

Og hvad gør de så med arven?

Trine Dyrholm, der spiller Veronikas datter Gro, ser barnets entre i serien som en "genial dramaturgisk ting":

- Der skal jo nogle nye temaer på banen. Og så er barnet jo et spejl. At der kommer en lille ny kan også spejle nogle ting i vores - de fire søskendes - egen barndom. Første sæson blev jo brugt til at vise, hvad vi kommer af. Nu kan man så se, hvad vi gør med den arv, siger Trine Dyrholm.

Da første sæson af DR's dramaserie 'Arvingerne' blev sendt, fulgte 1.7 millioner seere i gennemsnit med søndag efter søndag.

Andet afsnit sendes allerede den 4. januar - få dage efter det første afsnit.

Se traileren for hele sæsonen her:

https://www.youtube.com/watch?v=SF1fBjx92qA