Tema Oscar 2016

Barack Obama blander sig i Oscar-debat

Debatten om de lutter hvide oscarnomineringer ved dette års oscarshow får nu den amerikanske præsident Barack Obama til at reagere.

Den amerikanske præsident Barack Obama blander sig nu for første gang i debatten om den manglende diversitet blandt de oscar-nominerede. EPA/JEFF KOWALSKY (Foto: JEFF KOWALSKY © Scanpix)

Det skabte højlydte protester, da Oscarkomiteen annoncerede dette års nomineringer til verdens mest kendte filmpris.

For det var kun kridhvide ansigter, der blev vist på storskærmen, da de 20 skuespilnominerede blev offentliggjort.

Det har fået prominente navne som Spike Lee og Will Smith til at boykotte dette års Oscaruddeling, og samtidig har tusindvis af mennesker verden over debatteret emnet under hashtagget #OscarsSoWhite.

Oscar 2016

Årets Oscar-uddeling fandt sted 28. februar 2016 i Dolby Theatre i Los Angeles. 'Spotlight' vandt hovedprisen som årets film. 'Mad Max: Fury Road' hev hele seks af de eftertragtede statuetter hjem, mens storfavoritten 'The Revenant' løb med tre - for bedste fotografering, bedste instruktør og bedste mandlige hovedrolle, der gik til Leonardo DiCaprio. Ingen af de to nominerede danske film vandt.

Gå til tema

Obama: Alle skal have en fair chance

Og nu blander også den amerikanske præsident Barack Obama sig i debatten.

Overfor tv stationen CBS forklarede præsidenten, at han er overbevist om, at den amerikanske filmindustri kun ville blive bedre af, at sorte og andre etniske minoriteter blev inddraget mere i den kreative proces omkring det at lave film.

- Jeg tror på, at når alle får fortalt deres historie, så får vi bedre kunst, bedre underholdning og det får alle til at føle sig som en del af én amerikansk familie, siger Barack Obama til CBS og opfordrer samtidig filmindustrien til, at de skal lede efter nye talenter alle vegne.

"Jeg tror, Oscar-debatten i virkeligheden er en del af et større emne, som er: ”Hvordan sikrer vi os, at alle får en fair chance?"

Barack Obama

- Jeg tror, Oscar-debatten i virkeligheden er en del af et større emne, som er: ”Hvordan sikrer vi os, at alle får en fair chance?”, siger Barack Obama.

Den demokratiske præsidentkandidat Hilary Clinton er på linje med Barack Obama. Til AOL.com fortæller hun, at hun er glad for, at Oscarakademiet nu har vedtaget nogle ændringer, der skal arbejde for mere diversitet blandt de nominerede.

- Akademiet bliver nødt til at se virkeligheden i øjnene, siger hun.

Oscaruddelingen finder sted i Los Angeles den 28. februar.

Den amerikanske præsident blander sig nu for første gang i debatten om dette års lutter hvide oscarnomineringer.

Opslået af DR Nyheder på 28. januar 2016

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve