Bastian på 13 vandt MGP: Et år senere er han tv-stjerne

For knap et år siden vandt Bastian børnenes MGP. Nu er han klar til på ny at indtage tv-skærmen.

(Foto: Bjarne B. Hermansen / DR)

For knap et år siden blev der vendt op og ned på Bastian Andreasens tilværelse.

Med nummeret 'Frikvarter' sang han sig til tops ved MGP 2017, og blev med ét en superstjerne på de danske børneværelser.

'Gi' mig mer' frikvarter. Sidder bag en rude, vil hellere være ude' sang Bastian i sin vindersang, og den unge popcharmør har i den grad fået ét stort frikvarter fra skole, lektier og hverdagens trummerum det seneste års tid.

Efter sejren ved MGP har stort set alle hans weekender nemlig være fyldt op med koncerter, interviews og tv-optagelser.

- Det har været rigtig sjovt, men det har selvfølgelig også været hårdt – men hårdt på den virkelig gode måde. Lidt ligesom at løbe et marathon, siger 13-årige Bastian med et grin, da dr.dk møder ham mellem prøverne til årets MGP.

Nu er han tilbage, hvor det hele startede. Igen i år skal han en tur på MGP-scenen, men nerverne er dog lidt mindre flossede end i fjor. Bastian skal nemlig ikke dyste om sejren, men i stedet overrække vindertrofæet til aftenens nye MGP-stjerne.

- Jeg synes, det er virkelig hyggeligt at være tilbage. Men kan godt sige, at jeg vender 'hjem' til MGP for en stund, siger han.

Se Bastian synge sit vindernummer 'Frikvarter' ved MGP 2017.

Springer ud som tv-stjerne i nyt boyband

For den 13-årige barnestjerne er det ikke helt nemt at sætte ord på det sidste års MGP-eventyr.

- Det var helt ubeskriveligt fedt at vinde MGP. Det betød jo alt for mig. Det var så vild en oplevelse, at jeg næsten ikke kan huske, hvad der skete den aften, siger Bastian.

- Det føles som om, at jeg vandt MGP for to-tre måneder siden, men der er jo faktisk gået et helt år. Der har bare været fart på, siger han.

Og Bastian har ikke kun haft travlt med musikken. Sjetteklasseren, der til daglig bor i Hvalsø med sine forældre og to søskende, kan nu også skrive tv-stjerne på sit allerede imponerende cv.

Sammen med tre andre børn spiller han én af hovedrollerne i DR Ultras nye serie-satsning 'BaseBoys', der netop har haft premiere.

Bastian (nummer to fra venstre) sammen med resten af BaseBoys. (Foto: Dr)

Serien, der handler om medlemmerne af det fiktive boyband BaseBoys, er Bastians skuespil-debut på tv-skærmen, og arbejdet med serien har vist sig at være noget af en udfordring for det 13-årige multitalent.

- Det har været rigtig hårdt og udfordrende, men på den gode måde. Vi har lavet optagelser to-tre dage om ugen i nogle måneder, så det har været ret intenst, siger Bastian om optagelserne, der netop er afsluttet.

- Det er lidt mærkeligt, nu hvor det er slut. Det har været mega fedt at prøve, og jeg vil rigtig gerne lave endnu mere skuespil i fremtiden.

Lørdag optrådte Bastian med BaseBoys-nummeret 'Level 1000' og sidste års vindersang 'Frikvarter'.

Bastians far: En omvæltning for hele familien

Men hvordan tackler man det så, når ens søn fra den ene dag til en anden bliver landskendt MGP-stjerne?

For Familien Andreasen er planlægning, tætpakkede weekender og lange køreturer blevet hverdag.

- Efter Bastian vandt MGP eksploderede det hele med koncerter, og det har været en fuldstændig omvæltning af vores liv. Det sidste år har virkelig stået i MGP’ets tegn for hele vores familie, siger Lars Erik Andreasen, der er far til sidste års MGP-vinder.

Både Bastians forældre og hans to søskende er med ham i Aalborg, hvor årets MGP finder sted. For Lars Erik Andreasen og hans hustru Carina Andreasen, har det været vigtigt at passe på deres søn midt i den mediemaskine, han for en stund er blevet en del af.

Kom med Bastian backstage til MGP 2018 i billedserien herunder.

  • I pauserne mellem sminketider og prøver på scenen hygger Bastian og resten af BaseBoys i børnenes backstageområde. (Foto: Bjarne B. Hermansen)
  • Bølgerne går høj rundt om fodboldbordet. (Foto: Bjarne B. Hermansen)
  • Bastian var tilbage i MGP-land, for at optræde i den store finale. (Foto: Bjarne B. Hermansen)
  • Børnenes backstage er - næsten - voksenfri zone under MGP. (Foto: Bjarne B. Hermansen)
  • Backstage hyggede Bastian sig sammen med resten af BaseBoys. (Foto: Bjarne B. Hermansen)
  • Bastian øver på scenen ved MGP 2018. (Foto: Bjarne B. Hermansen)
1 / 6

- Vi er Bastians boltværk. Der er rigtig mange, der gerne vil have fat i Bastian, men alting går igennem min kone og jeg. I starten blev vi lidt revet med og sagde ja til meget, men vi fandt hurtigt ud af, at man nødt til at prioritere Bastians og resten af familiens tid, siger Lars Erik Andreasen.

Selvom musikkarrieren har fyldt meget det sidste års tid, har det været vigtigt for familien, at Bastian havde det sjovt, mens det hele stod på. MGP-eventyret har aldrig måtte føles som en pligt.

- Hvis Bastian kommer på mandag og siger 'nu gider jeg ikke det her mere', så er det helt fint. Det skal være lysten, der driver det her. Det eneste vi ønsker os, er en glad dreng – og det har vi lige nu, siger Lars Erik Andreasen.

Vinder-Mille skal huske at nyde det

Lørdag aften gav Bastian så tronen og titlen som MGPs sejrsherre videre, da 11-årige Mille med sangen 'Til næste år' vandt lørdagens MGP-finale.

- Jeg er bare glad på hendes vegne. Jeg stod jo selv der for et år siden, så det er bare fedt, at der er nogle andre, der får lov til at opleve alt det, jeg har oplevet, siger Bastian.

De nye MGP-vinder går med garanti et hektisk og sjovt år i møde. Første skridt er en koncertturne rundt omkring i landet, hvor alle årets MGP-stjerner skal optræde i 10 danske byer.

Bastian har et klart råd til årets vinder, Mille.

- Hun skal virkelig huske at nyde det, for tiden går sådan hér, slutter Bastian akkompagneret af et fingerknips.

Du kan se årets MGP-vinder, Mille, optræde med sin vindersang 'Til næste år', her.

Facebook
Twitter