'Bedrag'-stjerne vælter sig i tilbud - men jagter ikke en karriere i Hollywood

Hadi Ka-koush fra 'Bedrag' favner bredt. Lige nu laver han både komediemusical og drama.

(© dr)

Skuespilleren Hadi Ka-koush er en alsidig mand.

Lige nu kan du både se ham jagte kriminelle narkobagmænd i 'Bedrag' på DR1 og se ham svinge vandpistolen som den militær-begejstrede bølle Saki i 'Terkel – The Motherfårking Musical' i Tivoli i København.

Og de to meget forskellige roller viser bare halvdelen af Hadi Ka-koush' pallette for tiden.

Når han ikke lige spiller militærfan eller 'Bedrag'-politimanden Jæver, filmer han nemlig scener til TV 2's næste familievenlige julekalender og en ny DR-dramaserie.

Så Hadi Ka-koush er en tilfreds mand, der har kunnet leve fint af skuespil, siden han blev færdig på skuespilskolen for ni år siden.

I 'Bedrag' spiller Hadi Ka-koush politimanden Jæver, der er en del af task force-holdet, som jagter narkobagmænd på Nørrebro. (© dr)

- Jeg kan godt mærke, at folk er superglade for 'Bedrag'. Mange har sagt til mig, at jeg gør det godt, og at det er fedt at se mig i flere og flere produktioner og forskellige typer roller, fortæller Hadi Ka-koush og tilføjer:

- Det har kun været positive bemærkninger og slet ikke noget med, at 'det kunne du godt have gjort bedre'. Selvom det tænker man jo altid selv, at man kunne have gjort.

Fra store musikdrømme til at gå all in på skuespil

Det lå ellers ikke i kortene, at Hadi Ka-koush skulle være skuespiller.

- Jeg ville gerne være psykolog på et tidspunkt. Og brandmand. Faktisk har jeg aldrig drømt om at blive skuespiller, men det giver totalt god mening nu, når jeg tænker tilbage, siger han og forklarer:

- Jeg nørder mange film og kan dem nærmest på replikken. Og det samme med sange – for eksempel kan jeg rigtig mange af 2Pacs sange udenad.

Der var da også flere år, hvor Hadi Ka-koush troede, at det var musikken, der skulle være hans levevej. Sammen med en ven lavede han en duo, som tilmed bragte dem til Mellemøsten, hvor de optrådte med deres sange.

Så ved siden af jobbet som skuespiller, kunne man altså se ham som rapper på tv i Mellemøsten.

Det er dog et afsluttet kapitel nu – for det var egentlig slet ikke der, hans hjerte var, måtte han erkende. Skuespillet var blevet det sjoveste.

Hadi Ka-koush i en scene fra 'Bedrag', hvor han rykker ud sammen med politiets task force. Til venstre ses Esben Dalgaard som Møller og til højre ses den ene af seriens tre bærende roller, Alf, der spilles af Thomas Hwan. (© dr)

- Det var underligt at gå fra at sige 'jeg vil være kæmpe musikstjerne' til at komme ind i et helt andet fag og tænke: 'Det her er da meget federe', siger Hadi Ka-koush.

I dag laver han derfor kun musik for sin egen og hyggens skyld – og det er ikke noget, der skal udgives, siger han om musikken, der nu bare er en hobby.

'Du bli'r aldrig militjær som os'

Eller rettere: Man kan faktisk godt høre en enkelt sang, som han har lavet.

Da den aktuelle fortælling om Terkel jo er en musical, har Hadi Ka-koush bidraget med sangen 'Militjær', der er gået hen og blevet noget af et hit på kort tid.

Sangen har endda fået sit eget liv på Youtube, og musikvideoen, hvor hans karakter Saki og hans makker Sten hænger ud ved indkøbscentret Fisketorvet i København med vandpistoler og kampvogn, er lige nu set mere end én million gange.

- Du bli'r aldrig militjær som os. Du kan bare kom', hvis du gern' vil slås. Vi gi'r dine kugler et kæmpe los, synger de to i videoen, som du kan se her.

- Det er skide sjovt at lave, siger Hadi Ka-koush om Terkel-musicalen, som han selv dyrkede som film, da den udkom i 2004.

Til gengæld var danse-elementet i 'Terkel – The Motherfårking Musical' lidt af en mundfuld for skuespilleren.

Hadi Ka-koush og kollegaen Joel Hyrland spiller de våbenglade bøller Sten og Saki i 'Terkel - The Motherfårking Musical' lige nu. (Foto: Bo Nymann © Scanpix)

- Jeg blev godt nok lidt overrasket den første dag, da vi skulle danse. Jeg tænkte: 'Okay, har jeg skrevet under på kontrakten endnu?' For det var ikke lige det, jeg ville, siger Hadi Ka-koush og griner lidt ved tanken.

Ingen jagt på Hollywood – men vil gerne derover

Imens Hadi Ka-koush vifter med vandpistoler i Tivoli som den våbenglade Saki, ifører han sig altså også skudsikker vest på DR1 i rollen som politimand i den anmelderroste serie 'Bedrag', der tilmed er solgt til udlandet.

Og netop drømmen om at komme til udlandet igen – denne gang som skuespiller – er ikke helt lagt på hylden.

Da han begyndte på skuespillinjen på Den Danske Scenekunstskole, lå drømmen om Hollywood lige under huden på ham ligesom hos så mange andre unge skuespillere, men den drøm er blevet justeret en smule siden.

- Jeg har fundet frem til, at jeg gerne vil prøve at spille med i en kæmpe produktion. Men nej, jeg har det fint her, siger han og fortsætter:

- Det har været stort at være med i 'Bedrag' og også 'Tinkas juleeventyr', hvor der var over en million, der så med hver aften. Heldigvis var det ikke det første, jeg lavede, for så var det slet ikke blevet det, som det er i dag. Så de der Hollywood-drømme … jeg tror, det er hårdt at jagte noget, der er så langt væk.

Men erfaringen er ved at være der, synes han.

- Jo flere film og serier, jeg laver, jo bedre bliver jeg. Så hvis jeg kommer til Hollywood, vil jeg også kunne føle mig tryg ved at stå der og kunne mine ting 100 procent.

- Da jeg lavede musik før, var det jagten på noget og ikke kunst for kunstens skyld. Det er også derfor, at jeg har det sådan med Hollywood, at jeg ikke gider jagten efter det. Jeg vil bare være god og anerkendes for det, jeg laver.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk