Begejstret producent til oscarnomineret film: Vi hoppede og sprang

Signe Byrge Sørensen, der er producent på dokumentarfilmen ’The Look of Silence’, kalder det eventyrligt, at holdet igen er nomineret til en Oscar.

Joshua Oppenheimer og Signe Byrge Sørensen opholder sig i USA. Signe tager tilbage til Danmark, men Oppenheimer bliver for at promovere filmen.

Der blev hoppet og skreget i hotelværelset, da Signe Byrge Sørensen og resten af holdet bag ’The Look of Silence’ så, at ' The Look of Silence' blev nomineret til en Oscar på hotelværelset i New York.

- Vi hoppede og sprang. Vi skreg så højt, at de stakkels mennesker, der ligger og sover i værelserne omkring os nok har svært ved at sove videre, siger Signe Byrge Sørensen til DR Kultur.

Hun har produceret dokumentarfilmen ’The Look of Silence’, der er instrueret af amerikaneren Joshua Oppenheimer, der er bosiddende i Danmark.

Nominerede dokumentarfilm

Cartel Land

Amy

The Look of Silence

What Happened, Miss Simone?

Winter On Fire: Ukraine's Fight for Freedom

Sammen stod de også bag den første dokumentarfilm ’The Act of Killing’, der ligesom ’The Look of Silence’ handler om masseudryddelsen af mere end en million mennesker i Indonesien.

Pr-arbejdet går i gang

Nu, hvor filmen er nomineret, gælder det om at få så mange af akademiets medlemmer til at se filmen, så flest muligt vil stemme på filmen. Derfor bliver Joshua Oppenheimer i USA frem til Oscar-festen for at skabe opmærksomhed om dokumentarfilmen.

- Det gør vi ved at holde visninger i New York og i Los Angeles, og så gælder det om at få så mange artikler i filmpressen, som akademimedlemmerne læser, siger Signe Byrge Sørensen.

Selvom holdet i 2014 var nomineret i samme kategori, så kalder hun det stadig lige så eventyrligt som sidste gang.

- Men det er alligevel anderledes denne gang, fordi vi ved, hvad der skal ske. Og det er meget rart, siger hun.

Nu fik I ikke prisen i 2014. Kan det ikke betyde, at I har større chancer for at få den denne gang?

- Det er svært at sige. Vi kæmper blandt andet med gode og engelsksprogede film som ’Amy’ og ’Cartel Land’. På den anden side ved flere, hvem Josh er nu, og de kender også til emnet. Men om den procentvis har større chancer for at vinde, det er svært at sige, siger Signe Byrge Sørensen.

Joshua Oppenheimer kalder det til Ritzau vidunderligt, og siger, at de alle er meget, meget glade.

- Det er vigtigt for Indonesien. Vi har arbejdet hårdt, og det gør os meget stolte, siger han.

Joshua fortæller også, at han tror, det vil blive nemmere for dem, at sætte fokus på filmen, fordi 'The Act of Killing' tidligere var nomineret. Samtidig siger han også, at 'The Look of Silence' er blidere, så der forhåbentligt er flere i Oscar-akademiet, der vil se den.

Så sent som i går fik ’The Look of Silence’ endnu en håndfuld pris, da filmen fik tre priser ved Cinema Eye Honors i New York.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve