Bertel Haarder: DR bør mødes med Dansk Folkeparti om '1864'

Bertel Haarder opfordrer DR’s ledelse og Dansk Folkeparti til at tage et møde efter '1864'-sagen.

Kulturminister Bertel Haarder var i går kaldt i samråd om DR-serien '1864', som tidligere dramachef Ingolf Gabold betegnede som et politisk projekt rettet mod Dansk Folkeparti. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

DR’s ledelse bør mødes med Dansk Folkeparti.

Sådan lyder anbefalingen fra kulturminister Bertel Haarder.

Sagen begyndte, da den tidligere dramachef for DR, Ingolf Gabold, i et interview i Politiken gav udtryk for, at ’1864’ for ham var et politiske projekt og en kritik af den neonationalisme, som Gabold ser Dansk Folkeparti som repræsentant for.

Efterfølgende kom det frem, at den nuværende dramachef for DR, Piv Bernth, i november havde udtalt sig kritisk om Dansk Folkeparti i New Zealandsk radio.

Og det faldt ikke i god jord hos partiet, der i går havde indkaldt ministeren til samråd om sagen.

Kulturministeren selv kan dog ikke få øje på et politisk projekt i ’1864’, selvom han mener, at der er blevet sagt nogle uheldige ting:

- Det, der er blevet sendt, kritiserer jeg ikke. Jeg tænkte ikke et øjeblik på Dansk Folkeparti, da jeg så ' 1864'. Det, der er så ualmindelig tåbeligt, er, at den tidligere dramachef siger, at det er lavet for at genere partiet.

- Og så plaprer den nuværende dramachef minsandten videre på newzealandsk radio. Det kan sætte sig som en plet på hele DR, citeres kulturminister Bertel Haarder for i Politiken.

Herefter opfordrede kulturministeren DR’s ledelse til at mødes med Dansk Folkeparti for at ”vise det hensyn til de skadelidte at lytte til dem.”

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve