Bertel Haarder vil ikke blande sig i ’1864’-sag

Kulturministeren er ærgerlig over, hvis kunst og kultur bliver præget af politiske bihensigter, men armslængdeprincippet skal respekteres.

- Jeg mener, det er uheldigt, hvis kunst og kultur bliver præget af politiske bihensigter, siger kulturminister Bertel Haarder (V). (© DR)

Det er ikke meningen, at dramachefer i DR skal præge kunsten med politiske bihensigter.

Det siger kulturminister Bertel Haarder efter, at DR stiligere dramachef har udtalt, at tv-serie ’1864’ var et politisk projekt og kritisk over for Dansk Folkeparti.

- Jeg mener, det er uheldigt, hvis kunst og kultur bliver præget af politiske bihensigter. Det siger Ingolf Gabold jo var tilfældet med 1864. Det er jeg ked af at høre, siger Bertel Haarder til DR Kultur.

"Der skal være frie rammer"

Alligevel vil kulturministeren ikke blande sig i sagen om det omdiskuterede tv-drama.

- Generelt er det min oplevelse, at DR Drama leverer høj kvalitet, som mange danskere heldigvis har stor gavn af. Jeg vil derfor ikke blande mig i den aktuelle sag. Vi skal have respekt for armlængdeprincippet, siger han.

Sagen har ellers fået kulturordfører Alex Ahrendtsen til at kalde ministeren til samråd, da han mener, den bør få konsekvenser for DR. Det skal han dog ikke regne med, det får.

- DR må jo selv stå på mål for den kunstneriske kvalitet i deres dramaserier. Der skal være frie rammer. Og jeg tror egentlig, at danskerne er bedst tjent med, at vi politikere overlader de redaktionelle og kunstneriske beslutninger til DR.