Beskyldninger om overgreb koster Spacey en Emmy

Oscarvinderen skulle modtage særlig hæderspris ved Emmy-uddelingen i november, men det er aflyst.

Skuespilleren Kevin Spacey skulle i november have modtaget en særlig Emmy, men det er aflyst. (Foto: Robyn BECK © Scanpix)

Den amerikanske skuespiller Kevin Spacey vil ikke som planlagt få en særlig pris ved uddelingen af de internationale Emmy-statuetter 20. november.

Det oplyser International Emmy Awards.

- Det Internationale Academy har meddelt, at i lyset af nylige hændelser vil (akademiet, red.) ikke ære Kevin Spacey, skriver arrangøren.

Spacey har med sin hovedrolle i tv-serien "House of Cards" cementeret sin position som en af Hollywoods store navne de seneste år.

Søndag kom han dog i rampelyset af helt andre grunde, da den nu 46-årige skuespiller Anthony Rapp beskyldte Spacey for i 1986 at have gjort seksuelle tilnærmelser over for ham.

På det tidspunkt var Rapp 14 år.

Kevin Spacey siger, at han ikke husker det, der angiveligt skete i 1986.

Men tidligt mandag dansk tid udsendte han ifølge nyhedsbureauet AP en erklæring, hvori han sagde, at han er homoseksuel. Han undskyldte samtidig, hvis han havde gjort noget galt over for den unge Rapp.

Tidligere mandag meddelte streamningtjenesten Netflix, der står bag "House of Cards", at den kommende sæson bliver den sidste. Ifølge AP er beslutningen om at stoppe serien efter seks år taget for flere måneder siden.

/ritzau/