Beskyttelsesdragter og en mennesketom sal: Her er 5 højdepunkter fra en meget anderledes Emmy-uddeling

Selvom takketalerne blev holdt virtuelt, var der stadig masser af jubel og politik ved dette års Emmy Awards.

Der var meget få gæster med på scenen ved dette års Emmy-uddeling. De sad i stedet hjemme i stuerne på grund af corona. (Foto: © Image Group LA, 2020 American Broadcasting Companies)

Rød løber, balkjoler og takketaler.

Ja, sådan plejer det at være. Men i år var det dåsebifald, papfigurer og videosignaler, der skulle bære os igennem tv-verdenens svar på Oscar-uddelingen, Emmy Awards.

Coronapandemien bevirkede nemlig, at vært Jimmy Kimmel måtte underholde en tom sal med papfigurer af stjernerne, mens seerne på vanlig vis kunne følge med hjemme i stuerne.

Det blev et show, hvor priserne blev overrakt virtuelt, og hvor flere stjerner måtte aflyse deres medvirken i showet på grund af positive coronatests. Men der var som sædvanlig også masser af jubel og politiske budskaber i vindernes taler.

Her er fem højdepunkter fra nattens noget anderledes Emmy Awards.

Intet publikum

Det var et anderledes Emmy-show, der i nat løb over skærmen. På grund af corona var der hverken publikum eller gæster, og de nominerede og vinderne var i stedet med på storskærm. Her er det værten, Jimmy Kimmel, der hilser på de nominerede. (Foto: © Image Group LA, 2020 American Broadcasting Companies)

Årets vært, den erfarne tv-vært Jimmy Kimmel, talte - næsten - ikke til en tom sal. På publikumsrækkerne sad nemlig alle stjernerne - dog i helt flade pap-udgaver. Showets arrangører havde nemlig klippe-klistret billeder af skuespillerne fra tidligere Emmy-shows på papfigurer, så værten ikke skulle tale til helt tomme sæder.

- Tak for at løbe den risiko og komme her i aften. Og tak til mig for også at være her. I ved, hvad man siger: "Man kan ikke have en virus uden en vært", åbnede Jimmy Kimmel showet med at sige.

Men der var dog levende ansigter med på scenen. For bag ham var en stor skærm fyldt med videosignaler fra de nominerede - helt i Zoom-møde-stil, som vi efterhånden kender det.

Hos hver en nomineret var der nemlig blevet stillet professionelle kameraer op, så vi alligevel ikke blev snydt for deres reaktioner.

Black Lives Matter

Regina King, der vandt en pris for sin rolle i 'Watchmen', havde iført sig en t-shirt med et billede af Breonna Taylor, der tidligere i år blev dræbt af politiet. (Foto: © ABC, 2020 American Broadcasting Companies)

I år brugte flere af stjernerne deres påklædning til at komme med et budskab: Nemlig til at støtte op om Black Lives Matter.

På et videosignal fra Atlanta i delstaten Georgia viste 'Insecure'-stjernen Yvonne Orji sin kortklippede frisure frem med en sort knyttet hånd i black-power-ånden i siden.

Udover den kreative hårstil var den nigeriansk-amerikanske skuespiller én af dem, der ikke havde sparet på glitter og glamour, selvom hun i år ikke kunne vise sig frem på den røde løber. Foran videokameraet sad hun i en skulderfri, skinnende rød kjole.

- Jeg har medbragt min egen røde løber, sagde Yvonne Orji om sin kjole.

Og hun er ikke den eneste, der på denne aften har valgt at hylde Black Lives Matter-bevægelsen. Nedenfor er det skuespilleren Uzo Aduba, der har iført sig en t-shirt med et billede af den sorte kvinde Breonna Taylor, som blev dræbt i hendes soveværelse af politibetjente tidligere på året.

Også Regina King, som løb med en Emmy for 'Bedste kvindelige hovedrolle i en miniserie' for sin rolle som Angela Abar i 'Watchmen', viste sympati til bevægelsen. I et interview med ABC før showet, havde hun et pink jakkesæt på, og på t-shirten indenunder den lyserøde jakke var et billede af Breonna Taylor.

Regina King gjorde sig også bemærket ved at skrive sig i historiebøgerne ved dette års show. Med sin fjerde Emmy-statuette deler hun nemlig nu titlen som den sorte skuespiller, der har vundet flest Emmy'er, med den amerikanske skuespillerinde Alfre Woodard.

Far og søn vandt fornemme priser

Komedieserien 'Schitt's Creek' blev den helt store vinder ved dette års Emmy Awards. Her ses Eugene Levy, der modtog en Emmy for 'Bedste mandlige hovedrolle i en komedieserie'. I baggrunden står sønnen, Daniel Levy, der modtog en Emmy 'Bedste manuskript til en komedieserie' for samme serie. (Foto: © ABC, 2020 American Broadcasting Companies)

Æblet falder ikke langt fra stammen. I hvert fald ikke i familien Levy, hvor far Eugene og sønnen Daniel Levy begge fik overrakt hver deres guldstatuette.

Eugene Levy vandt for prisen for 'Bedste hovedrolle i en komedieserie' med Netflix-serien 'Schitt's Creek'. Og i sin tale nævnte han også, hvor taknemmelig han var for at få lov til at arbejde sammen med sønnen Daniel og datteren Sarah Levy, som begge spiller med i serien.

Daniel Levy vandt en Emmy for 'Bedste manuskript for en komedieserie'. Her takkede han også faren.

- Først og fremmest vil jeg gerne takke min far for at have givet mig muligheden for at lave showet, selvom jeg ikke havde erfaring med at skrive før - og når jeg siger det højt, lyder det som om, du tog et vildt valg - men jeg er meget taknemmelig. Det ville ikke have været sket, hvis det ikke havde været for dig, sagde Daniel Levy i sin takketale.

Daniel Levy endte med at vinde to priser - han løb også med prisen for 'Bedste birolle i en komedieserie'.

Værter fik corona inden prisshow

Tv-værten Giuliana Rancic er ofte et fast indslag på den røde løber ved de store amerikanske prisshows, men hun måtte droppe sin værtsopgave for kanalen E! i sidste øjeblik, da hun blev testet positiv for coronavirus. Medværten Vivica A. Fox blev også testet positiv for coronavirus kort før showets start. (Foto: © Robyn BECK, AFP or licensors)

Til optaktsudsendelsen inden prisuddelingen måtte der laves ændringer i sidste øjeblik.

To kvinder, der skulle have stået for opvarmningen på tv-kanalen E!, inden showet gik løs, blev nemlig testet positive for coronavirus. Giuliana Rancic og Vivica A. Fox blev dermed nødt til at se showet hjemme fra deres egen stue i stedet for at sidde i værtsstolen og interviewe de nominerede.

Derfor blev E! nødt til at sadle om, og i stedet blev det Brad Goreski og Nina Parker, der tog over.

Priser blev overrakt i beskyttelsesdragter

Som en lille gimmick blev årets priser uddelt af folk i speciallavede beskyttelsesdragter. (Foto: © EMMY AWARDS / HANDOUT)

Dette års vindere blev selvfølgelig ikke snydt for Emmy-statuetten, men prisoverrækkelsen skulle ske under sikre omstændigheder. Så i bedste corona-stil havde kostumedesigneren Katja Cahill og producenten Guy Carrington skabt et helt særligt outfit.

Det er en corona-sikker smoking, der til forveksling kunne ligne en stilfuld rumdragt. Så da vinderne fik overrakt prisen - enten i deres private hjem eller andre udvalgte corona-sikre steder - blev de mødt af en person i smoking med en guldstatuette i hånden.

Nedenfor viser skuespiller og forfatter Ramy Youssef, hvordan det så ud, hvis man ikke vandt.