Billeder fra den røde løber: I Cannes klæder stjernerne sig mere tosset

Nogle blander stilarter, mens andre smider det meste af tøjet for at blive lagt mærke til. DR's modeekspert, Chris Pedersen, bedømmer kjolerne på filmfestivalens røde løber.

På Cannes er det comme il faut at eksperimentere, som de siger i Frankrig.

Man må altså meget gerne skeje ud, hvis man er inviteret til at betræde den røde løber på filmfestivalen, der åbnede i onsdags.

Det fortæller DR’s modeekspert, Chris Pedersen.

- Hvor stjernerne til Oscarshowet og filmpremierer generelt er bange for at komme på listen over værst klædte, tager de i Cannes flere chancer, siger han.

- Stemningen er mere løssluppen, folk prøver ting af, og især klæder mange af kvinderne sig meget tosset.

Modellernes ærinde på den røde løber

Ifølge modeksperten er det også værd at lægge mærke til de mange modeller, der umiddelbart ikke har noget at gøre på en filmfestival, men som er med, fordi de er ansigt udadtil for store kosmetikfirmaer og modehuse.

- Hvert år er der også en starlet, man aldrig har hørt om, som får al opmærksomheden, fordi hun har så lidt tøj på som muligt, siger Chris Pedersen.

Sidste år var det modellen Bella Hadid, der havde en rød silkekjole på, der ikke overlod meget til fantasien.

Og så er det også værd at bemærke alle de diamanter, der glimter i fotografernes blitzlys, siger Chris Pedersen.

- Mange store stjerner bærer diamanter på den røde løber, skarpt forfulgt at sikkerhedsfolk, der skal holde øje med dem. Og hvert år åbner alle de store juvelér-firmaer kontorer under festivalen i Cannes. Det er en kæmpe forretning.

I galleriet ovenfor kommenterer Chris Pedersen udvalgte kjoler fra de første dage på den røde løber. Festivalen slutter 28. maj.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve