Tema Oscar 2016

BILLEDER fra Oscar-festen: Star Wars, sort humor og en glad svensker

Tag et smugkig i Dolby Theatre i Hollywood, hvor Oscar-vært Chris Rock ikke lagde fingrene imellem. Leonardo DiCaprio fik endelig sin Oscar, og Lady Gaga fik det celebre publikum til at græde.

Op til den 88. udgave af Oscar-uddelingen har der været fokus på fraværet af sorte i Oscar-komitéen og i gruppen af nominerede.

Det fokuserede Oscar-vært Chris Rock ikke overraskende på. Mere overraskende var det måske, at tre robotter fra Star Wars kom på scenen.

Oscar 2016

Årets Oscar-uddeling fandt sted 28. februar 2016 i Dolby Theatre i Los Angeles. 'Spotlight' vandt hovedprisen som årets film. 'Mad Max: Fury Road' hev hele seks af de eftertragtede statuetter hjem, mens storfavoritten 'The Revenant' løb med tre - for bedste fotografering, bedste instruktør og bedste mandlige hovedrolle, der gik til Leonardo DiCaprio. Ingen af de to nominerede danske film vandt.

Gå til tema

Og så rettede den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, og sangerinden Lady Gaga i fællesskab fokus mod seksuelle overgreb mod amerikanske studerende.

Førstnævnte præsenterede sidstnævnte, der leverede en følelsesladet optræden, som fik tårerne til at trille på kendis-kinderne i Dolby Theatre i Hollywood, Los Angeles.

Natten sluttede med en mindre overraskelse, da "The Revenant" blev snydt for prisen som "Bedste film".

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve