Birgitte Hjort efter succes i udlandet: Ensomheden fik mig til at vende hjem

Arbejdet som skuespiller i udlandet er ensomt og opslidende, siger skuespilleren Birgitte Hjort, der nu er vendt hjem til Danmark. I aften kan hun opleves som vært på det nye underholdningsprogram 'Flashback' på DR1.

Birgitte Hjort husker tydeligt et af sit livs mest pinlige episoder.

Den fandt sted, da hun gik i 9. klasse. Dengang var Birgitte ret usikker på sig selv, og så syntes hun, at det med drenge, var ret svært at finde ud af.

- Min krop var ret sent udviklet, og jeg havde næsten ingen bryster. Det er meget svært at acceptere, når man er pige og 15 år.

Propfyldt pushup-bh

Hvad Birgitte Hjort til gengæld havde rigeligt af var pushup-bh’er. Og da hun skulle til den afsluttende årsfest i Folkeskolen, ville hun bruge dem til at imponere den jævnaldrende Joachim, som hun havde været vild med i længere tid.

- Han var en følsom rod, og jeg ville gerne vise ham, at jeg kunne være lækker og sexet, så derfor fyldte jeg den ene af mine pushup-bh’er op med skumgummipuderne fra de andre, så det så ud som om, jeg havde en ordentlig barm.

Men da hun ramte dansegulvet, skete det, der bare ikke måtte ske. De mange skumgummipuder fløj ud fra den propfyldte pushup-bh.

- Hele min barm lå nede på gulvet. Det var ikke så godt, fortæller Birgitte Hjort i dag.

Foto: Frederik Højfeldt

Det er dog ikke den 35-årige skuespillers historie, der er i centrum for det nye underholdningsprogram 'Flashback', som begynder lørdag aften klokken 20.00 på DR1.

I stedet er det skuespilleren Joakim Ingversen, sangerinden Lina Rafn og politikeren Simon Emil Ammitzbøll, der deler ud af pinlige episoder fra deres fortid.

Nervøs for folks reaktion

Men det er Birgitte Hjort, der er vært på programmet. En værtsrolle, som hun tidligere ville have rystet på hovedet af.

- Havde du spurgt mig for et år siden, havde jeg sagt, at jeg aldrig skulle være tv-vært, og jeg har også været igennem rigtig mange overvejelser, før jeg tog beslutningen. Jeg vil jo gerne blive ved med at være skuespiller, og jeg var nervøs for, at folk ville tænke, at nu havde jeg fuldstændig skiftet spor.

(Foto: Frederik Højfeldt)

Hvad fik dig til at sige ja til værtsrollen i sidste ende?

- For det første kunne jeg mærke, jeg ville få det rigtig sjovt med at lave det. For det andet kunne jeg mærke, at der lå enormt mange ambitioner bag programmet.

Hvilke ambitioner?

- Det er jo ikke fordi, vi redder verden med et program som 'Flashback'. Men jeg synes, der er noget ambitiøst i at forsøge at samle danskere på tværs af profession og politisk ståsted. Det er det, jeg håber, 'Flashback' kan.

Er rollen som tv-vært anderledes i forhold til at være skuespiller?

- Den er meget anderledes. Jeg tror, jeg panikkede lidt i starten, fordi jeg ikke havde fuldstændigt styr på, hvad jeg skulle sige til alle gæsterne. Men jeg fandt ud af, at det behøver man ikke altid. På den måde er det jo anderledes fra skuespillet, hvor alting står i manuskriptet.

(Foto: Frederik Højfeldt)

Er mæt af udlandet

Du har spillet roller i store serier som 'Game of Thrones' og 'Vinyl'. Er den internationale karriere nu lagt på hylden?

- Jeg er i hvert fald nået til et punkt, hvor jeg godt kunne tænke mig at være hjemme i Danmark for en tid. Jeg har været vildt glad for alle de ting, jeg har lavet i udlandet, men sådanne job rummer også enorm meget ensomhed.

På hvilken måde?

- Man er meget alene, når man eksempelvis sidder i en trailer i Louisiana og øver sine replikker, for så tre måneder senere at rykke videre til en ny by og en ny rolle, og så gentage det hele sig igen. Jeg har været meget glad for mine udenlandske jobs, men de er ret krævende, og jeg synes, jeg har nået et mætningspunkt - for nu i hvert fald.

'Game og Thrones' var en leg

Din rolle i 'Game of Thrones' blev en kort fornøjelse, da du blev slået ihjel efter blot ét afsnit. Serien er dog kendt for at genoplive døde karakterer. Ser vi dig i den nye sæson af serien?

- Det kan jeg fuldstændig afvise. Desværre. For det var virkelig sjovt at lave.

Hvordan var det sjovt?

- Det var lidt som at lege røvere og soldater som barn. Nogle var onde, og andre var gode, og så handler det ellers bare om at tæve løs på hinanden.

Birgitte Hjort i rollen som krigeren Karsi i 5. sæson af fantasy-serien Game Of Thrones. Desværre overlevede Birgitte Hjorts figur ikke mere end ét enkelt afsnit.

Hvordan havde du det med at spille rollen?

- Jeg spilede jo en kriger, og det er den eneste rolle, jeg har spillet, hvor kønnet var fuldstændig ligegyldigt. Det var ret befriende. Så var jeg egentlig også ret glad for, at jeg hverken skulle være nøgen eller voldtages, som det sker for en del af de andre kvinder i serien.

Med i ny dansk serie

Nu er du vært på 'Flashback' de næste otte lørdage. Kommer vi også til at se dig som vært på andre tv-programmer?

- Jeg tror ikke, jeg skal til at lave alt mulig slags tv, men jeg er bestemt ikke afvisende over for andre værtsroller. Jeg er især interesseret i at bruge det, man kan som skuespiller, i rollen som vært. Lidt ligesom den amerikanske skuespiller Neil Patrick Harris gjorde det, da han var vært for Emmy Awards.

Birgitte Hjort i rollen som vært i første afsnit af 'Flashback' (Foto: Sine Fiig © Fotograf Sine FiigLæssøesgade 14)

Og hvad med skuespillet?

- Lige nu er jeg i gang med at lave en ny dansk serie, og det fortsætter jeg med det næste års tid. Jeg kan desværre ikke sige mere om den, da den ikke er blevet offentliggjort endnu.

Blå bog: Birgitte Hjort Sørensen

  • Født i 1982 og opvokset i Birkerød nord for København

  • Uddannet fra Statens Teaterskole 2007

  • Fik sit gennembrud i tv-serien ’Borgen’, hvor hun spillede rollen som journalisten Katrine Fønsmark

  • Hun spillede rollen som Marie Krøyer i filmen af samme navn fra 2012. Hun har desuden haft roller i HBO- serierne ’Game of Thrones’ og ’Vinyl’

Facebook
Twitter