Brød grædende sammen under optagelserne til superheltefilm: 'Jeg havde aldrig set noget lignende'

Det var overvældende for Gal Gadot at se sig selv i rollen som superhelten Wonder Woman.

(© 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.)

Selvom biograferne stadig er lukkede, har en af årets allerstørste Hollywood-brag nu dansk premiere. 'Wonder Woman 1984' blev nemlig efter utallige forsinkelser gjort tilgængelig direkte til streaming i fredags.

Filmen har fået dansk premiere fire år efter, at den første blev et gigantisk hit i 2017, og især én scene i efterfølgeren vakte stærke følelser i hovedpersonen, selveste Wonder Woman, Gal Gadot.

Det fortæller hun til dr.dk.

- Jeg var utroligt rørt, bevæget og græd ligefrem, da jeg så det.

'Wonder Woman 1984' lægger nemlig ud med et brag af en actionscene, som ramte noget i Gal Gadot.

En ung udgave af superhelte-amazonen kæmper mod voksne kvinder på den mystiske ø Themyscira i en alternativ og ultrakrævende triatlon, hvor hun både skal springe fra enorme højder, svømme, ride og skyde med bue og pil.

- Jeg havde slet ikke forventet at reagere, som jeg gjorde, siger Gal Gadot.

For selvom stjernen havde læst manuskriptet flere gange i de tidlige faser af produktionen på grund af jobbet som producer, lod hun sig i den grad påvirke af dette øjeblik i filmen.

Scenen viser nemlig, hvad (super)kvinder kan.

- Det gik op for mig, at jeg ikke tidligere havde haft mulighed for at se sådan en scene, siger den 35-årige Gal Gadot, der har to unge døtre.

- I det øjeblik jeg så den, var jeg ikke skuespilleren Gal. Jeg var 8-årige Gal, der så en anden 8-årig pige gøre helt fantastiske ting, som var taget ud af en anden verden. Jeg havde aldrig set noget lignende - og hun gjorde det på en måde, som vi piger gør det på.

Behov for kvindelig helt

Det er det, der gør Wonder Woman-universet til noget helt særligt, ifølge Gal Gadot.

Wonder Woman er en kvindelig superhelt, der blev skabt af tegneren og psykologen William Moulton Marston i 1940'erne. Hun kommer fra en verden styret af kvinder og bliver en superhelt med et hjerte af guld, der kæmper for en god verden på en måde, som kvinder ville gøre det, siger Gal Gadot.

- Hun forsøger ikke at slå folk i ansigtet og bliver ikke aggressiv på den måde, som mænd slås på, siger Gal Gadot, der på et tidspunkt i 'Wonder Woman 1984' udbryder: "Jeg hader pistoler!"

- Vi er kvindelige. Vi har en anden anatomi. Vi bevæger os anderledes. Vi opfører os anderledes, og det var bare så skønt at se det gengivet på film.

Det var der tydeligvis et behov for. Da den første film 'Wonder Woman' fik premiere i 2017 – med den kvindelige instruktør Patty Jenkins ved roret – opnåede den en kæmpe succes og indtjente omkring fem milliarder kroner verden over.

Filmstudiet Warner Bros og Patty Jenkins besluttede sig derfor for at gentage succesen og fortælle videre på historien om superhelten og hendes gode gerninger.

- Jeg er lykkelig for, at vi kan dele det med verden, for jeg tror virkelig på, at hvis man ser noget eksemplificeret, så kan man også drømme om at blive det – og i den omtalte scene skabte vi fundamentet for mange pigers drømme. De skal vide, at de kan: At de er i stand til at gøre fantastiske ting.

Et af Wonder Womans redskaber er 'The Lasso of Truth', som blandt andet kan få folk til at fortælle sandheden. (© 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.)

Helte lyver ikke

Helte lyver ikke, og der er ingen smutvej til storhed.

Det er det, som den unge Wonder Woman, eller Diana Prince, som hun rigtigt hedder, får besked på i begyndelsen af filmen.

Da Diana forsøger at snyde sig til en sejr i amazonernes olympiske lege, fortæller hendes tante (spillet af Robin Wright) hende, at "ingen rigtige helte er baseret på en løgn".

Hendes mor (spillet af Connie Nielsen) er enig.

Diana får sig en livsvigtig lærestreg, og i løbet af filmen viser hun som superhelten Wonder Woman, at hun tog ved lære. I slutningen af filmen bringer hun i en monolog også budskabet videre til hele verden – og direkte til publikum.

- Det er en hel speciel scene for mig, siger Gal Gadot og uddyber:

- Her slås temaet fast: Tal sandt og vær et godt menneske. Det var en utrolig vigtig scene for os, fordi det var højdepunktet i filmen, og det var meget vigtigt for os, at vi ramte plet.

Secenen og budskabet gjorde indtryk på både skuespilleren og instruktøren.

- Jeg var virkelig følelsesladet, siger Gal Gadot om at indspille monologen igen og igen, til den var helt perfekt.

- Patty (instruktøren, red.) kom lige så stille og gav mig kommentarer, og så gjorde vi det igen. Den tredje eller fjerde gang stod jeg længe og ventede, men Patty kom ikke. Hun blev bare væk. Så jeg gik ind og kiggede efter hende, og hun sad og græd. Jeg blev så bevæget, at jeg også begyndte at græde.

Her ses en del af holdet bag 'Wonder Woman', skuespiller Connie Nielsen, Gal Gadot, instruktør Patty Jenkins og skuespiller Chris Pine. (Foto: Desiree Navarro © WireImage via Getty Images)

Mere er bedre

Filmen foregår i 1984 i Washington D.C. og viser et tidsbillede med overforbrug og grådighed. Mantraerne er "mere er bedre" og "du fortjener at få det hele, og du behøver ikke engang at arbejde hårdt for det".

Det er olieproducenten Maxwell Lord (spillet af Pedro Pascal), der på TV proklamerer "du fortjener det hele" til befolkningen. Han er på jagt efter en antik sten, som på magisk vis kan sørge for, at ethvert menneske kan få et ønske opfyldt.

Det er denne skurk, som Wonder Woman er på jagt efter, for den antikke sten medfører kaos over hele verden, og Maxwell Lord og hans filosofi må stoppes, inden det er for sent.

- Mennesket har altid ønsket sig mere, også når vi har fået det, vi ville have, siger Gal Gadot.

- Så det handler om, hvornår man stopper. Vi forsøger at bringe et budskab om, at indimellem har vi, hvad vi behøver, og det handler ikke om hele tiden at være på jagt efter mere og mere og mere. Man skal bare være glad og tilfreds med det, man har.

Kom i shitstorm under nedlukning

Selvom hun spiller selveste Wonder Woman, så er Gal Gadot ikke usårlig. Der er succes på karrierefronten, men sidste år under første del af den verdensomspændende nedlukning kom hun ud i noget af et stormvejr.

Det var ellers i god tro, at hun besluttede sig for at samle en gruppe skuespillere og sangere til at synge John Lennons 'Imagine' i en lille video, som hun lagde op på Instagram i forbindelse med den krise, hele verden stod i i marts 2020. Men det blev ingen succes.

Hun fik derimod stor kritik for det.

- Jeg var lidt overrasket, siger Gal Gadot.

- Indimellem forsøger man at gøre en god gerning, og så er det bare ikke godt nok. Jeg havde de bedste intentioner, og jeg ville gerne give folk følelsen af, at vi er sammen om det, vi er ens, og vi er i samme båd.

Der var bare det ved det, at Gal Gadaot og hendes deltagere alle var superrige stjerner.

Gal Gadot har spillet Diana Prince - Wonder Womans borgerlige navn - i fem film siden 2016. Foruden 'Wonder Woman'-filmene er hun også med i blandt andet 'Justice League'. (© 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.)

Deltagerne var blandt andet Natalie Portman, Will Ferrell, Mark Ruffalo og Amy Adams, der ikke var i helt samme situation, som mange andre mennesker, der mistede deres job og måtte gå fra hus og hjem, og Gal Gadot blev beskyldt for at være tonedøv og blind på sine egne privilegier.

- Det var en lille gruppe til at begynde med, forklarer Gal Gadot, der også fik den tidligere Wonder Woman Lynda Carter fra tv-serien fra 1970'erne og hendes medspiller Kristen Wiig i 'Wonder Woman 1984' til at lege med.

- Kristen samlede flere af sine venner, som er musikere. Hun er "borgmester i Hollywood", og hun fik en masse mennesker med, og derfor endte det med at blive, som det blev.

Men Gal Gadot holder fast i, at det var gjort i god mening.

- Jeg kan kun gøre, hvad jeg føler, der er rigtigt at gøre. Så enkelt er det.

Blev afvist som Bond-babe

I dag er Gal Gadot godt på vej til at blive en af Hollywoods største kvindelige stjerner. Wonder Woman 3 er allerede annonceret, snart kan hun ses i genindspilningen af 'Døden på Nilen', og snart skal israeleren spille ingen ringere end Cleopatra i en film af samme navn.

Men det har ikke altid ligget i kortene, at Gal Gadot skulle være skuespiller, men efter en audition som Bond-pige overfor Daniel Craig i 'Quantum of Solace', fik hun blod på tanden.

Hun var model, og hendes agent opfordrede hende til at gå efter rollen. Gal Gadot var midt i sine jurastudier på International Relationship School, og selvom hun ikke fik jobbet, så hun mulighederne i at blive skuespiller.

- Det havde aldrig været noget, jeg overvejede, siger Gal Gadot, der vandt en Miss Israel-konkurrence og repræsenterede Israel ved Miss Universe-showet i 2004 i Ecuador.

- Men jeg tror, at universet sørger for, at vi kommer på rette vej, og det eneste, vi skal gøre, er at være åbne overfor det og tage affære, når muligheden viser sig – og være positive og have god karma.

Gal Gadot annoncerede i begyndelsen af marts 2021, at hun venter sit tredje barn. Hun har i forvejen to døtre med sin mand Yaron Varsano. (Foto: Desiree Navarro © WireImage via Getty Images)

Gal Gadot er opvokset i Rosh Ha'ayin, der er en mindre by i den centrale del af Israel.

Ligesom andre 18-årige kvinder i Israel, måtte Gal Gadot aftjene sin værnepligt. Den obligatoriske toårige værnepligt hos det israelske forsvar lærte hende om disciplin, og gjorde hende forberedt på fysiske udfordringer.

Efter at hun besluttede sig for at udforske livet som skuespiller, fik hun sin første hovedrolle i den israelsk tv-serie 'Bubot', og snart derefter blev hun valgt til den populære 'Fast and Furious'-franchise, hvor hun kørte i hurtige biler sammen med blandt andre Vin Diesel og nu afdøde Paul Walker.

I dag er Gal Gadot en international stjerne på grund af 'Wonder Woman'.

- Jeg kniber altid mig selv i armen, når jeg ser 'Wonder Woman', siger hun.

- For jeg kan stadig ikke tro, at jeg er hende. Om 30 år, når jeg ikke længere spiller hende, er jeg ret sikker på, at jeg vil se filmene og tænke: "Åh Gud, hvor var det vildt!"

Facebook
Twitter