Bubber: Så giv mig dog noget ordentligt børnefjernsyn

Der er ikke nok fokus på kvaliteten i dansk børnefjernsyn, mener tv-værten Bubber, der har lavet tv til børn i over 25 år. RETTELSE DEN 12-04-2017, DER KAN LÆSES I BUNDEN AF ARTIKLEN"

(Foto: Camilla rønde © Scanpix)

Det findes ganske få tv-værter, der har beskæftiget sig så meget med børn, som Bubber har gjort.

Fra 'Bubbers Badekar' på Kanal 2 til 'Snurre Snups Søndagsklub' på TV 2 og i dag som vært på en række børneprogrammer på DR Ultra.

Bubbers indflydelse på dansk børnefjernsyn har gennem de sidste 25 år været markant.

Men skal man tro den erfarne tv-mand, så ser det ikke for godt ud med udbuddet af tv-programmer til børn. Ja faktisk har det aldrig set værre ud, end det er i dag, mener han.

Bubber som mange måske husker ham fra slutningen af 1980'erne, hvor han startede karrieren med programmet 'Bubbers Badekar'. programmet blev sendt på Kanal 2 som en del af morgenprogrammet 'Morgenflimmer'. (Foto: SVEND ÅGE MORTENSEN)

- Det er simpelthen ikke nok vitaminer og indhold i meget af det børnefjernsyn, som bliver sendt i dag. Det er tegnefilm, der kører i ét væk, og det giver altså en mærkelig mæthedsfornemmelse, hvis det er det eneste børnene ser, siger den nu 52-årige tv-vært.

Børne-tv er fuld af tomme kalorier

Hvis man ikke vil have, at børnene ser kanaler, hvor der kun er tegnefilm, så kan man jo bare sætte dem til at se noget andet. Hvad er problemet?

- Jeg synes, at problemet er, at der simpelthen ikke er nok udbydere, der tilbyder ordentligt indhold til børn. Det, der bliver tilbudt, er i hvert fald fyldt med for mange tomme kalorier.

Du er jo selv vært på DR-kanalen DR Ultra. Skal det forstås sådan, at du og DR Ultra er de eneste, der tilbyder ordentligt tv til børn?

- Vi kan selvfølgelig også blive bedre. Blandt andet ved at give os selv bedre tid til at fortælle historier til børnene. Vi skal ikke lade os diktere så meget af medier som YouTube, hvor det hele er overstået, nærmest inden det starter.

'Snurre Snups Søndagsklub' blev sendt på TV 2 søndag morgen gennem 11 år fra 1994-2005 med Bubber som vært i alle årerne. På billedet ses optagelser til programmet i 1997. (Foto: MARTIN DAM KRISTENSEN © Scanpix)

"Jeg fatter ikke det er acceptabelt"

Hvad er godt børnefjernsyn ifølge dig?

- Der er mange kriterier. Jeg synes først og fremmest, at godt børnefjernsyn handler om kærlighed til målgruppen. Derudover skal man være bevidst om, at det stof, man behandler i tv-programmerne, er vigtigt for børnenes videre udvikling. Problemet er, at med de budgetter,der er på børnefjernsyn i dag, er det metervaren, man går efter, og det fatter jeg simpelthen ikke, at man vil acceptere.

Hvem er ”man” i denne her sammenhæng?

- Det er politikerne. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at mange politikere mener, det er i orden at spare på børneområdet ved at lukke for DR Ultra i 2020. Det bekymrer dem ikke det fjerneste, at der så nærmest ikke er nogen ordentlige tv-tilbud til børn mere. Hvad bilder dig sig egentlig ind?

Bubber som vært på DR3-programmet 'Dræb din livret' fra 2016. I programmet skulle børn og voksne lære at få et mere naturligt forhold til dyr og mad. (Foto: DR Presse)

Men DR Ultra lukker jo ikke. Den vil fortsat eksistere i et digitalt univers, hvor børnene jo også primært befinder sig. Er det ikke dig, der tænker lidt gammeldags her?

- Muligvis. Men bare fordi at børnene primært bruger de digitale medier, betyder det jo ikke, at mange af dem holder op med at se tv. Jeg er af den holdning, at så længe tv’et er et husalter i stuen, så lad os da fylde det med godt børne-tv.

Du kan se mere til Bubber i lørdagens udgave af DR1 programmet 'Flashback' her.

R ETTELSE:

I artiklen siger Bubber følgende: "Jeg kan simpelthen ikke forstå, at mange politikere mener, det er i orden at spare på børneområdet ved at lukke for DR Ultra i 2020".

Det er ikke korrekt, at det var en politisk beslutning at lukke for det analoge tv-signal på DR Ultra i 2020. Det er en beslutning, som blev truffet af DR selv i efteråret 2016. DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn begrundede selv lukningen af det analoge tv signal på DR Ultra således: ”Hvis vi fremskriver udviklingen, forventer vi, at det omkring 2020 ikke længere vil give mening at opretholde en flow-kanal, fordi børnenes medieforbrug er blevet altovervejende digitalt, fortalte hun sidste år til sitet mediawatch.dk .

Bubber

  • Bærer det borgerlige navn Niels Christian Meyer men har det seneste 25 år brugt kunstnernavnet Bubber.

  • Startede sin karriere med at lave programmet ’Bubbers Badekar’ på Kanal 2 i slutningen af 1980'erne.

  • Var vært på TV 2’s morgenprogram ’Snurre Snups Søndagsklub’ gennem 11 år fra 1994-2005.

  • Var fra 2001 til 2004 børne og ungdomsredaktør på TV 2.

  • Er i dag vært eller tlknyttet en række børneprogrammer på DR Ultra. Deriblandt 'Sofie Linde Show', 'Skolernes sangdag' og Ultra Jam'.

Facebook
Twitter