Casper Christensen overrasker: Hans 'glemte' film skal pludselig indspilles i USA

Den danske komiker står bag manuskriptet til den kommende science fiction-komedie 'Robots'.

Casper Christensen har tidligere været en del i USA for at arbejde, men han flytter ingen steder: - Jeg har fundet ud af, at jeg bedre kan lide Danmark, siger han. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Vi kender ham for kæmpesuccesen 'Klovn', den gakkede 'Casper & Mandrilaftalen' og komedieserien 'Langt fra Las Vegas'.

Og sidste år spillede han hovedrollen i sin egen serie 'Undskyld, Norge'.

Yep, det er selvfølgelig Casper Christensen, vi taler om.

Nu ser det ud til, at den danske komikerveteran skal til at slå sine folder i USA. For et filmmanuskript, som han har skrevet på over tre år sammen med sin ven Anthony Hines, er pludselig blevet samlet op af det amerikanske filmselskab Company Films.

Manuskriptet til filmen, der er en science fiction-komedie og har titlen 'Robots', har ligget klar det seneste halvandet år, men først nu sker der altså noget.

Filmmediet Deadline skriver nemlig, at skuespillerne Emma Roberts og Jack Whitehall er blevet hyret til de to hovedroller som Elaine og Charles, der snyder folk med nogle robot-kloner af dem selv.

Nyheden om skuespillerne er da også kommet ud af det blå for Casper Christensen selv.

- Jeg synes, det var blevet et rigtig godt manuskript, men så hørte jeg ikke noget. Ikke før jeg i går blev ringet op af Kino.dk, der fortalte mig, at der var nyt, siger Casper Christensen og fortsætter:

- Så jeg ved faktisk ikke mere end dig.

Amerikanske Emma Roberts og den britiske komiker Jack Whitehall skal spille hovedrollerne i filmen 'Robots', som Casper Christensen er medforfatter på. (Foto: Danny Moloshok og Simon Dawson © Scanpix)

Casper Christensen og Anthony Hines har tidligere skrevet manuskripter sammen til to projekter med Sacha Baron Cohen, og Hines har da også stået bag de kendte satirefilm 'Borat' og 'Brüno' med den britiske komiker.

Oprindeligt var det egentlig også planen, at Anthony Hines og Casper Christensen skulle instruere 'Robots' sammen.

- Men jeg skal jo ikke instruere. Jeg har to små børn, og nu er der corona, så jeg skal ikke til USA, siger Casper Christensen.

Derfor er det kun Anthony Hines – også kaldet Ant – der er blevet præsenteret som instruktør på filmen. Til gengæld er der stor ros til dem begge fra filmens producer, Cassian Elwes:

- Ant og Casper har skrevet et af de sjoveste manuskripter, jeg har læst i lang tid. At hyre Jack Whitehall og Emma Roberts til at spille hovedrollerne er genialt, da de vil være fantastiske sammen. Det er meget spændende at arbejde på sådan en original film, siger Cassian Elwes til Deadline.

Amerikansk 'Klovn'-film stadig på tegnebrættet

Det er ikke første gang, Casper Christensen markerer sig i USA.

Ud over diverse manuskriptopgaver modtog den første 'Klovn'-film, 'Klovn The Movie', gode anmeldelser over there for otte år siden, og sidste år spillede han en mindre rolle i filmen 'Hustlers' over for Oscar-vinderen Anne Hathaway.

Derfor kan det godt virke som om, at han nu er ved at skrue op for et udlandseventyr, men det er faktisk ikke tilfældet, forsikrer han.

Casper Christensen og hans faste makker Frank Hvam fra tv-serien 'Klovn', der også blev til tre film. Den sidste i trilogien, 'Klovn The Final', havde premiere i januar i år, hvor mere end 430.000 danskere indløste billet. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

- Der var gang i et udlandseventyr for nogle år siden, hvor jeg var meget frem og tilbage til USA, men jeg har fundet ud af, at jeg bedre kan lide Danmark, så jeg har lagt det på hylden igen. Men så er det jo sjovt, at det her gamle filmprojekt pludselig dukker op igen.

- Man skal kæmpe meget i USA, for der er så mange, der skal blande sig og bestemme. Jeg har alt det dejlige her i Danmark – min familie og mine børn – så jeg drømmer ikke om at flytte derover, tilføjer han.

'Robots' er dog ikke det eneste "gamle" projekt, der kan vise sig at dukke op igen. Også en genindspilning af 'Klovn The Movie' lever endnu takket være førnævnte Sasha Baron Cohen.

- Han bliver ved med at købe 'Klovn', hver gang rettighederne ebber ud. Men jeg ved ikke, om det bliver til noget… Tiden har jo rykket sig, siden vi lavede filmen, og jeg tror ikke, man ville kunne lave den i dag. Den er ret grænseoverskridende på flere punkter.

Samme skepsis har han også stadig til 'Robots', selvom der nu officielt er blevet tilknyttet skuespillere, producere og instruktør.

- Det er alt sammen superfint med USA, men jeg har det sådan, at lad os nu se, om den bliver lavet. Jeg har prøvet mange gange, hvor et projekt ikke bliver til noget. Man ved jo aldrig.

'Robots' er baseret på science-fiction-forfatteren Robert Sheckleys novelle med samme titel.

Facebook
Twitter