Chewbacca-skuespilleren Peter Mayhew fra Star Wars er død

Peter Mayhew var manden inde i figuren Chewbacca fra 'Star Wars'. Det blev til fem film som den uldne kriger.

Peter Mayhew ses her med Harrison Ford til den europæiske premiere på 'Star Wars: The Force Awakens' i London den 15. December 2015. (Photo by LEON NEAL / AFP) (Foto: Leon Neal © Scanpix)

Skuespilleren Peter Mayhew, der spillede Chewbacca i 'Star Wars', er død.

Han blev 74 år, skriver The Hollywood Reporter.

Peter Mayhew døde 30. april i sit hjem i Texas, USA, oplyser familien på Twitter.

Den engelske skuespiller spillede wookien Chewbacca i filmene 'Star Wars' (1977), 'The Empire Strikes Back' (1980), 'Return of the Jedi' (1983), 'Revenge of the Sith' (2005) og i 'The Force Awakens' fra 2015.

- Han lagde sit hjerte og sin sjæl i rollen som Chewbacca, og det viste sig i hvert eneste klip i filmene, alt fra det hjulbenede løb, hans knælende skud med armbrøsten, hans klare blå øjne og ned til hans små bevægelser med hovedet og munden, skriver familien i en meddelelse ifølge Sky News.

- Men for ham betød 'Star Wars'-familien mere for ham end selve rollen i filmene.

Inden rollen som 'Chewie', som han blev kaldt af sin kompagnon i 'Star Wars', Han Solo, der blev spillet af Harrison Ford, arbejdede Mayhew som portør på et hospital. Han fik rollen på grund af sin imponerende højde, der målte 218 centimeter.

'Star Wars'-instruktøren, George Lucas, var desperat efter at finde en person, der var højere end Darth Vader i filmene.

Kuriøst nok, er det ikke Mayhews egen stemme, der bliver brugt som Chewbaccas stemme, når den uldne kriger udsiger sit karakteristiske brøl.

Den blev i stedet lavet i et lydstudie af optagelser af især bjørne.

Mayhew efterlader sig sin kone Angie og tre børn.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter