Claes Bang måtte nøjes med en chokolade-Oscar

Den danske skuespiller var skuffet efter nattens Oscar-uddeling.

Både skuffelsen samt effekten efter væsken i de langstilkede glas påvirkede den danske skuespiller Claes Bang umiddelbart efter nattens Oscar-uddeling i Hollywood.

Sammen med resten af holdet bag filmsuccesen ‘The Square’ var han nomineret til prisen for bedste udenlandske film. En pris, der dog i stedet havnede i Chile hos holdet bag ‘En fantastisk kvinde’.

Skuffet dansker

- Der er kun en ting at gøre nu for at glemme skuffelsen. Man tyrer det her i hovedet, indtil skuffelsen går væk, siger en tydeligt ærgerlig Claes Bang og viser et højstilket glas for DR Nyheders udsendte i Hollywood, Stephanie Surrugue.

- Jeg er bare så skuffet og ærgerlig over det her. Det havde været så ‘nice’ at få den skide statue, konstaterer han, få øjeblikke efter showet og Oscar-uddelingen er forbi.

Vandt hovedpris

I filmen ‘The Square’ spiller Claes Bang en museumsleder, der efter et tyveri gennemlever en række moralske dilemmaer. Danskeren vandt i 2017 Den Gyldne Palme ved filmfestivalen i Cannes for sin præstation i The Square. Filmen vandt også hovedprisen i Cannes og var blandt favoritterne i USA. Men sådan skulle det ikke gå.

I stedet for den rigtige Oscar-statuette måtte Claes Bang - ud over æren og hvad der i øvrigt følger med at være nomineret - nøjes med en chokolade-kopi.

- Det er en trøstepræmie. Til de fæhoveder, der ikke kunne tage sig sammen og vinde den rigtige pris, siger Claes Bang, der efter en bid af chokoladen konstaterer, at mini-statuetten oven i det hele smager dårligt.