Comic-con er slut: Her er de fem vigtigste nyheder fra verdens største tegneseriemesse

Marvel og DC Comics lancerede den ene imponerende trailer efter den anden i kampen om at vinde fansenes hjerter på verdens største underholdning og tegneseriemesse, Comi-con.

Fra venstre mod højre ses hovedrolleindehaveren i den nye serie 'Luke Cage', Mike Colter. Charlie Cox der har hovedrollen i 'Daredevil'. Sigourney Weaver der blandt andet er kendt fra Alien-filmene, Brie Larson der skalle spille hovedrollen i 'Captain Marvel' samt danske Mads Mikkelsen, som spiller superskurk i filmen 'Dr. Strange'.

Siden 1970 er der hver sommer blevet afholdt Comic-Con i San Diego, USA, og det navnkundige event har siden den spæde start udviklet sig til at blive en af de vigtigste markedsføringsplatforme i underholdningsbranchen.

Traditionen tro blev der også i år lanceret et væld af film, tegneserier, computerspil og tv-serier. Det skete alt sammen i sidste weekend.

DR-Kulturs Tobias Bukkehave ser her nærmere på fem at de største nyheder fra det nyligt overståede tegneseriekonvent.

1.) Marvel og Mads Mikkelsen ser stadig stærke ud

Tegneserie-giganten Marvel fylder altid meget på Comic-Con, og i år var ingen undtagelse. Marvel Cinematic Universe, som er selskabets betegnelse for film og tv-versionen af deres superhelteunivers, er på vej ind i sin tredje fase, og i den forbindelse blev sløret løftet for, at det bliver sidste års oscarvinder Brie Larson, som i 2019 kommer til at spille hovedrollen i ’Captain Marvel’.

Det blev også til et kig på den første trailer til ’Dr. Strange’ med Benedict Cumberbatch i rollen som en af MCUs mest mærkværdige superhelte. Traileren ser imponerende ud, og filmen har danske Mads Mikkelsen i en bærende rolle.

Med roller i såvel en stor Marvel-produktion og en Star Wars film senere på året, begynder Mikkelsens 2016 virkelig at ligne noget.

På Comic-Con løftede Marvel desuden sløret for, hvordan fremtiden for de forskellige tv-franchises kommer til at se ud. Netflix lancerer to nye Marvel-serier med ’Luke Cage’ og ’Iron Fist’, og den vellykkede ’Daredevil’ bliver forlænget med en tredje sæson. Hertil kommer ABC-serien ’Agents of SHIELD’, som ligeledes har fået grønt lys for en sæson mere.

2.) DC Comics og Warner spiller med musklerne

DC er Marvels helt store konkurrent, og i forhold til at overføre deres tegneserier til film og tv har selskabet hidtil halset en smule efter. Efter dette års Comic-Con er der dog ingen tvivl om, at DC og filmselskabet Warner ikke har givet op endnu.

Hele tre stort anlagte film er på vej; Den syrede ’Suicide Squad’ om superskurke, der løser hemmelige opgaver for staten, det længe ventede crossover ’Justice League’, som skal være DCs pendant til Marvels ’Avengers’-franchise og så ’Wonder Woman’, som lader til at blive en stærk stand alone-film, der måske kan placere sin hovedfigur ved siden af koryfæerne Batman og Superman.

DC-universet trænger til en tredje streng at spille på, og det bliver godt for firmaet at komme først på det store lærred med en kvindelig superhelt.

Det store spørgsmål er naturligvis, om Marvel allerede har tørmalket markedet for store, stjernespækkede crossovers som ’Suicide Squad’ og ’Justice League, og at DC derfor investerer penge i et tog, som allerede er kørt.

3.) Sigourney Weaver vil gerne spille ´Ripley’ igen

Ved dette års Comic-Con kunne man i anledning af trediveåret for James Camerons mesterlige sci-fi-klassiker ’Aliens’ nyde en paneldebat med folk, der befandt sig på begge sider af kameraet dengang i 1986, hvor ’Aliens’ blev til.

Her fortalte Sigourney Weaver, som i de fire hidtidige ’Alien’-film har spillet hovedkarakteren Ellen Ripley, at hun ser frem til at arbejde sammen med den sydafrikanske instruktør Niell Blomkamp om den femte. Det er glædeligt nyt for fans af franchiset, fordi Weaver tidligere har været afvisende overfor at spille Ripley for femte gang.

Skuespillerinden siger dog nu, at hun efter at have læst et fremragende udkast til filmens manuskript er overordentlig positiv overfor projektet og glæder sig til at komme i gang med optagelserne, når hendes kalender tillader det, og når Niell Blomkamp er helt i mål med sit manuskript.

Weaver gik ikke i dybden med detaljer fra manus-udkastet, men nøjedes med at sige, at det er innovativt og trækker filmserien i en ny retning, samtidig med at det giver fans af de gamle film netop det, de higer efter. Det er naturligvis en noget luftig beskrivelse, men at Sigourney Weaver nu helt sikkert er en del af projektet er derimod en kendsgerning, man kan tage og føle på.

4.) Ny ’Star Trek’-serie vil blive fortalt i kapitler

Brian Fuller er en af sin generations mest originale film og tv-forfattere, og især inden for genrer som science fiction, fantasy og supernatural er Fuller på hjemmebane.

Senest imponerede han med serien ’Hannibal’, men Fuller begyndte sin karriere et helt andet sted. Hans første tjans i Hollywood var som episodeforfatter på’Star Trek: The Next Generation’ og ’Star Trek: Deep Space Nine’, og det giver derfor rigtig god mening, at Brian Fuller bliver manden, der skal føre det hæderkronede sci-fi franchise ind i sin næste fase.

På Comic-Con fik vi endelig titlen på den nye serie at vide og fik slået fast, at ’Star Trek: Discovery’ præmierer på amerikanske CBS og udvalgte streaming-tjenester i 2017.

Vi fik også rumskibet at se, og det skiller sig ud fra tidligere Star Trek-rumskibe ved at være halvt føderations-design og halvt romulansk ditto. Fans af serien vil vide, at Romulanerne er en af føderationens ældste fjender, så hvad er nu det for noget?

Det vides endnu ikke præcis, men Fuller lod os vide, at skibet er et udforsknings-fartøj, og at serien vil blive fortalt som en fortløbende roman, hvor hvert afsnit kan opfattes som et kapitel.

5.) Star Wars episode VIII er i kassen, og den bliver IKKE til en parodi i 'Family Guy'

Star Wars havde ikke så stor en tilstedeværelse ved dette års Comic-Con, som man kunne have forestillet sig. Måske handler det om at skabe arbejdsro for produktionen på ’Rogue One’, som netop nu er ved at afslutte en række omfattende ekstraoptagelser, der tidligere på året såede tvivl om filmens kvalitet blandt Star Wars-fans verden over.

’Rogue One’ er den første stand-alone film efter Disneys opkøb af franchiset, og fordi den bliver frontløber for en helt ny type af Star Wars-film, er den af stor vigtighed for strategerne bag franchiset.

Den helt store Star Wars-nyhed i San Diego var, at efterfølgeren på sidste års absolutte blockbuster-hit ’The Force Awakens’ nu endelig er i kassen. Episode VIII bliver mørkere og dybere end den første film, og den vil gå nært om og udfordre alle de tre hovedfigurer, vi traf i episode VII.

En relateret nyhed kom fra folkene bag den populære animationsserie ’Family Guy’, som meldte ud, at man ikke fremover vil parodiere Star Wars. Grunden skulle være, at processerne, efter Disney har taget over, ”er blevet lidt mere rigide end dengang, vi bare skulle forhandle med Lucasfilm”, som det hedder i en udtalelse.

Det lyder desværre som advokatsprog for ”Disney er helt umulige at forhandle med og har ingen selvironi over hovedet”.

  • Tobias Bukkehave er cand. mag. i film- og medievidenskab og ekspert i tv-serier.

  • Han har blandt andet udgivet bogen "50 tv-serier du skal se"

  • Tobias sætter stor pris på science fiction, amerikanske film fra halvfjerdserne og alt, man kan se i sit fjernsyn.

Facebook
Twitter