Dansk filmstjerne efter Oscar-nominering: Jeg fik næsten et hjertestop

Claes Bang og Christopher Læssø fra 'The Square' havde nerver på, da Oscar-nomineringerne blev afsløret i dag.

Christopher Læssø (tv) og Claes Bang (th) i en scene fra filmen 'The Square'. (© Scanbox)

I eftermiddags blev spændingen udløst, da nomineringerne til den 90. udgave af den glamourøse Oscar-prisuddeling blev afsløret.

Den svenske film 'The Square' med danske Claes Bang i hovedrollen som museumsdirektøren Christian, er nomineret i kategorien 'bedste udenlandske film'.

Nomineringerne kunne blandt andet følges på Youtube, og Claes Bang sad klar med krydsede fingre.

- De nævnte jo vores film sidst, så jeg fik nærmest et hjertestop, inden det faldt på plads. Det er for vildt, siger han.

- Den her film bliver på en eller anden måde ved med at kaste både det ene og det andet af sig. Som jeg forstår det, er det et akademi udelukkende bestående af branchefolk. Så alle leder af branchen har haft en mulighed for at stemme, og det er bare et mega klap på skulderen, at de synes, at filmen er så god.

Claes Bang spiller rollen som museumsdirektøren Christian, som kommer til at tage nogle dårlige beslutninger, efter han bliver bestjålet på åben gade. (© Scanbox)

Et vindue på klem

Claes Bang er ikke den eneste dansker, som medvirker i 'The Square'.

På rollelisten er også den 32-årige skuespiller Christopher Læssø, som spiller Christians assistent, Michael, i filmen. Få minutter efter afsløringen er han naturligvis meget overvældet.

- Det føles fuldstændig sindssygt! Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, jeg er helt rundt på gulvet. Du ringer seriøst et kvarter efter, at jeg har fået det at vide, griner Christopher Læssø.

- Når man laver sådan en film, har man ikke overblik over, hvordan slutresultatet kommer til at blive. Da jeg læste manuskriptet, havde jeg forventet at blive klippet markant ud. Filmen havde jo et større projekt på færde, men jeg vidste selvfølgelig, at det var min rolle, der sparkede alt det dårlige i gang.

Hvad betyder sådan en nominering?

- Det kan betyde alt eller intet. Det er et lille vindue på klem til USA. Det er der, drømmen altid har været. Nu skal der sgu da sadles i forhold til, hvordan jeg lige får foden indenfor. Og det skal være hele støvlen ind, siger han.

Rift om pladserne

Der er godt halvanden måned til, at de gyldne statuetter bliver uddelt i L.A. Det sker til et storstilet uddelingsshow den 4. marts, som bliver fulgt rund omkring i hele verden.

Om der bliver plads til Claes Bang og Christopher Læssø i salen til uddelingen er endnu uvist.

- Der er rift om pladserne til de her arrangementer. Det var det i hvert fald til Golden Globes, det var først i allersidste øjeblik, at det klappede, at jeg kunne komme med, fortæller Claes Bang.

- Jeg er slet ikke klar over, hvad proceduren er i det her. Jeg er fuldstændig rookie.

Plads i salen eller ej, det kommer ikke til at stoppe Christopher Læssø, fortæller han:

- Jeg skal klart have booket en billet til L.A. Jeg skal sgu da derover!