Dansk fotograf nomineret til en Oscar: Min datter fortalte mig det

Filmfotograf Dan Laustsen er nomineret til en Oscar for bedste fotografering i filmen 'The Shape of Water'.

'The Shape Of Water' er instrueret af Guillermo del Toro og får dansk premiere 22. februar. Filmens danske fotograf kan vinde en Oscar. (© Fox Searchlight)

- Jeg så det ikke selv, det var min datter, der sagde ’far, far, du er nomineret!’

Sådan lyder det fra filmfotograf Dan Laustsen, der er nomineret til en Oscar for bedste fotografering i filmen 'The Shape of Water'.

Filmen kan med nomineringer i 13 kategorier gå hen og blive årets helt store topscorer ved uddelingen af Oscar-statuetter. Det står klart tirsdag, hvor det amerikanske filmakademi har offentliggjort de nominerede.

’The Shape of Water’ er blandt andet nomineret til at vinde titlen som bedste film. Filmens instruktør, Guillermo del Toro, er nomineret til bedste instruktør, og en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle kan gå til en af filmens hovedrolleindehavere, Sally Hawkins.

Tophemmeligt eksperiment

Filmen udspiller sig i koldkrigstidens USA, hvor to kvindelige ansatte i et laboratorium opdager et tophemmeligt eksperiment.

- Det er fantastisk og en stor ære at blive nomineret af folk, der ved, hvad de snakker om. Tænk, hvis man kunne vinde den største filmpris, siger Dan Laustsen.

Nomineringerne til årets Oscar-uddeling har tilsmilet skandinaverne. Svenske 'The Square', der har danske Claes Bang i hovedrollen, kan vinde prisen for bedste udenlandske film, og den danskproducerede dokumentarfilm 'De sidste mænd i Aleppo' er nomineret i kategorien bedste dokumentarfilm. Den er instrueret af syriske Feras Fayyad, der er bosat i Danmark, og danske Steen Johannessen.

- Det er fantastisk og en ære, siger filmfotograf Dan Laustsen. (© PRIVATFOTO)

Filmen følger tre læger fra den syriske hjælpeorganisation De Hvide Hjelme og deres arbejde med at redde Aleppos civile i krigszonen.

Premiere i februar

Dan Laustsen kommer til at konkurrere mod fotograferne bag filmene 'Blade Runner 2049', 'Darkest Hour', 'Dunkirk' og 'Mudbound'.

Årets Oscar-uddeling finder sted i Dolby Theatre i Hollywood 4. marts for 90. gang. Herhjemme fra kan uddelingen blandt andet følges live her på dr.dk.

'The Shape Of Water' får dansk premiere 22. februar.