Dansk instruktør skal instruere Stephen King-film i Hollywood

Filminstruktør Nikolaj Arcel skal stå bag filmatiseringen af første bog i Stephen Kings fantasyserie ’The Dark Tower’. Det bekræfter den danske instruktør over for DR Kultur.

Nikolaj Arcel står bag film som 'En kongelig affære' og 'Kongekabale'. Nu skal danskeren instruere filmatiseringen af Stephen King's 'The Dark Tower'. (Foto: Vincent Sandoval © Getty Images)

Han har instrueret store danske succeser som ’Kongekabale’, ’Sandheden om mænd’ og ’En kongelig affære’ samt stået bag manuskriptet til ’Kvinden i buret’ og ’Fasandræberne’.

Og nu skal manden bag de store danske film, Nikolaj Arcel, instruere den amerikanske forfatter Stephen Kings bog ’The Dark Tower’. Forfatter er især kendt for sine gyserromaner, men ’The Dark Tower’ er en fantasyserie.

Den danske instruktør bekræfter sin deltagelse i projektet i en mail til DR Kultur, men fortæller, at han ikke må kommentere sagen yderligere, inden kontrakten er faldet helt på plads.

Et godt match

Nikolaj Arcel er angiveligt stor fan af Stephen Kings bøger, og den danske instruktørs tidligere film har imponeret Sony, der står bag projektet. Nikolaj Arcel var derfor et oplagt valg til instruktørrollen, skriver Deadline Hollywood.

Nikolaj Arcel skriver i sin mail til DR Kultur, at der kan gå op til flere uger, før kontrakten er forhandlet endeligt på plads.

Det vides derfor ikke endnu, hvornår arbejdet med filmen for alvor går i gang.

Længe undervejs

Fantasy-romanserien består af otte bind og handler om hovedpersonen Roland Deschain, der kæmper sig vej mod 'det mørke tårn' gennem en farefuld verden for at redde verden. Filmen vil primært være lavet på baggrund af den første bog i serien.

Filmatiseringen af ’The Dark Tower’ har været mange år undervejs, men er før blevet droppet af både Universal og Warner Bros.

Men tidligere i år meldte Sony Pictures Entertainment sig så på banen, og planerne om en filmatisering af Stephen Kings bogserie blev vakt til live igen, og ser nu ud til at falde på plads med Nikolaj Arcel ved roret.

Ifølge Deadline Hollywood er skuespillere som Russell Crowe og Javier Bardem blandt mulighederne til filmens hovedrolle.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk