Dansk JFK-skuespiller dømt til at betale erstatning til teater

Caspar Phillipson, der er premiere-aktuel i den amerikanske film 'Jackie', indspillede filmen, mens han var sygemeldt fra et teaterjob.

Caspar Phillipson spiller JFK i den amerikanske film 'Jackie'. Billedet stammer fra forestillingen 'Tony og Tinas Bryllup'. (© Scanbox)

Den danske skuespiller Caspar Phillipson havde sidste år sagt ja til at spille med i den populære Crazy Christmas Cabaret, 'Dont Touch Nefertiti', på London Toast Theatre i København.

Men så blev han syg og meldte afbud. Mens han var sygemeldt, tog han dog en rollen som John F. Kennedy i den premiere-aktuelle JFK-storfilm 'Jackie', som han indspillede samtidig med, at han fik sygepenge fra teatret.

London Toast Theatre har efterfølgende lagt sag an, og i fredags faldt der dom. Caspar Phillipson skal betale 116.000 kroner tilbage til teatret.

Det skriver berlingske.dk

Et ord er et ord

Det er ikke usædvanlig, at skuespillere melder afbud efter at have sagt ja til at optræde i diverse forestillinger, men det er første gang, en skuespiller er dømt til at betale erstatning, skriver avisen.

- Man kan ikke afvise, at dommen vil betyde, at flere teatre vil gå til domstolene, når deres skuespillere bryder en kontrakt, siger Kasper Wilton, formand for Danske Teaters Fællesorganisation. Han håber, at afgørelsen måske også får skuespillerne til at tænke sig om en ekstra gang.

- Det ville heller ikke gøre noget. Man kan altså ikke sige ja til en rolle og så rende af pladsen bagefter. Et ord er et ord, siger han til Berlingske.

Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Caspar Phillipson. Dansk Skuespillerforbund er dømt til at betale sagens omkostninger på 30.000 kroner. De har endnu ikke taget stilling til, om de vil anke sagen, og derfor ønsker formand Katja Holm ikke at udtale sig.